RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

KrF mot bunnivå

Sist oppdatert:
KrF ville satt bunnrekord i oppslutning hvis det hadde vært kommunevalg i dag. I to meningsmålinger får partiet en oppslutning på henholdsvis 5,5 og 5,7 prosent.

I den dårligste målingen, utført av Sentio-Norsk statistikk for Nationen, går partiet tilbake fra 9,3 til 5,5 prosent.

I en måling som Opinion har gjennomført for Aftenposten og NRK, har partiet hatt en nedgang på 2,9 prosentpoeng fra forrige måling, til 5,7 prosent. Ifølge denne målingen er det de eldre på Vestlandet som svikter partiet.

Men partileder Valgerd Svarstad Haugland tar dette resultatet med stor ro.

– Jeg velger å fokusere på en rekke andre målinger som viser en annen trend, nemlig at vi gjør det bedre. Det å begynne å lulle seg inn i hva årsaken kan være til at vi har én dårlig måling, er ikke særlig framtidsrettet, sier Svarstad Haugland i en kommentar til NRK og Aftenpostens måling.

Arbeiderpartiet går også tilbake i Opinions måling, med 0,7 prosentpoeng, men beholder plassen som det mest populære partiet med en oppslutning på 23,5 prosent. I Sentio-målingen går Ap tilbake fra 28,6 til 26,3 prosent, men også der er partiet størst.

SV gjør et kjempehopp på Sentio-målingen fra 7,8 til 18,1 prosent, mens partiet i den andre målingen har holdt seg stabil siden forrige måling og får 16,9 prosent.

I Opinion-målingen er Frp Norges nest mest populære parti med en oppslutning på 19,8 prosent, tett fulgt av Høyre med 18,2 prosents oppslutning. I Sentio-målingen er bildet noe annerledes, der får Høyre 19,9 prosent og ligger så vidt foran SV, mens Frp bare får 14,6 prosent og ligger på en fjerdeplass blant partiene. I begge målingene er Ap, Høyre, SV og Frp klart større enn de øvrige partiene.

I henholdsvis Opinion- og Sentio-målingen får Sp 4,7 og 6,6 prosent av stemmene, RV får 2,6 og 1 prosent og Venstre får 2,5 og 4,2 prosents oppslutning.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere