RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

KrF-ordfører kritiserer sine egne

Sist oppdatert:
KrF har nedsatt et utvalg som skal granske årsaken til det elendige valgresultatet. Men ingen av de mest profilerte kritikerne er representert.

Bare noen få av medlemmene i utvalget er kritiske til partiets regjeringssamarbeid.

Ordførerne i Marker og Aremark er noen av KrF-politikerne som har vært kritiske til samarbeidet med Høyre, fordi de mener at samarbeidet vil koste mer enn det smaker hvis ikke regjeringen tar en annen kurs.

Dårlig representert
Onsdag satte KrF ned et utvalg som skal granske hvorfor partiet har gjort et elendig valg. Men her har ikke kritikerne fått god plass.

- Nå må dette utvalget få jobbe og komme med sitt, men det er ikke tvil om at regjeringssamarbeidet som har vært problemet. Etter at vi gikk inn i regjering med Høyre har velgerne sviktet oss, sier KrF-ordfører Tore Johansen i Aremark i Østfold til TV 2.

Etter det TV 2 kjenner til, er bare noen få av medlemmene i utvalget kritisk til regjeringssamarbeidet. Fylkesleder i Vest-Agder, Oddvar Hodne, som skal lede arbeidet med å evaluere sjefen, støtter også regjeringssamarbeidet:

- Det er klart at en viss regjeringsslitasje vil det være, det koster å ta ansvar. Men det vil ikke være noen løsning å gå ut av regjering, sier Hodne til TV 2.

- Da har man langt på vei trukket sin konklusjon før man har kommet i gang med granskingsarbeidet, svarer Johansen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere