*Nettavisen* Nyheter.

KrF-politiker drapssiktet

Den 31 år gamle husverten som fredag ble pågrepet i forbindelse med drapet på en rullestolbruker i Bergen, var kandidat for KrF ved kommunevalget. Han er nå permittert fra partiet.

26.09.03 16:09

Det var nye opplysninger som fremkom under etterforskingen i går, som gjorde at politiet på kvelden pågrep mannen.

- Vi har hatt en sterk mistanke tidligere om at 31-åringen har medvirket til drapet. De nye opplysningene som kom fram i går, styrker i vesentlig grad mistanken, sier Svein Egil Krogvold, politiinspektør ved Hordaland politidistrikt, til TV 2 Nettavisen.

Han ønsker ikke å utdype hva de nye opplysningene går ut på, men sier informasjonen gir grunnlag for en viss endring i siktelsen.

I ettermiddag ble mannen varetektfengslet for fire uker, siktet for medvirkning til drap.

Fjernet fra verv
Leder i Bergen KrF, Arvid Nilsen, bekrefter overfor TV 2 Nettavisen at 31-åringen sto på listene til partiet ved høstens kommunevalg i Bergen. Han ble derimot ikke valgt inn i bystyret.

Mannen hadde også et tillitsverv i partiet, som styremedlem i et av lokallagene i vestlandsbyen.

- Han er permittert fra sitt tillitsverv i partiet. Etter at det ble kjent at han kunne ha tilknytning til drapet, hadde vi en samtale med ham, der vi ble enige om å gå til en slik reaksjon, sier Nilsen til TV 2 Nettavisen.

31-åringen har bare vært med i partiet i en kort periode.

- Dette er tragisk for han og hans familie. Vi ønsker å slå ring rundt ham, og vi tar omsorgen på alvor, men samtidig ser vi på dette en sak vi ville vært foruten partimessig, sier partilederen.

Han sier hvis de hadde hatt muligheten for å fjerne 31-åringen fra valglista, hadde dem gjor det.

- Planla sammen
Den siktede er broren til 25-åringen som ble pågrepet og tilsto drapet på rullestolbrukeren. 25-åringen tok sitt eget liv kort tid etter at han ble vareteksfengslet. Politiet mener brødrene planla drapet sammen.

25-åringen som tok livet sitt, bodde i en periode i toppetasjen hos sin 31 år gamle bror som nå er siktet. 31-åringen har lenge vært i politiets søkelys. Han skal ha vært i konflikt med rullestolbrukeren. Husverten har tidligere innrømmet å ha løyet for politiet i avhør.

Broren tilsto
Rullestolbrukeren Mentz Dankert Løtvedt (59) ble funnet drept 12. juni i Åsane i Bergen. Husvertens bror tilsto at han hadde drept 59-åringen natt til 6. juni.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.