RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

KrF til kamp mot rusbrus

Alkohol, ungdom, rusbrus
Alkohol, ungdom, rusbrus
KrF ser til Sverige og krever at alkoholgrensen i dagligvarehandelen må senkes til 3,5 volumprosent. Partiet vil ha rusbrus og pils ut av butikkene.

Dette er bare ett av flere ruspolitiske tiltak Kristelig Folkeparti lanserer i valgkampen, melder NTB.

– En aktiv kamp mot rusbrus er god omsorgspolitikk, sa partileder Valgerd Svarstad Haugland da KrF-ledelsen offisielt sparket i gang årets valgkamp i sommervarme Sarpsborg lørdag ettermiddag.

For å gjøre forslaget mer spiselig for flere har KrF-strategene nå krydret det ved å gå inn for opprettelse av flere polutsalg.

Bekymrer

Partilederen mener dette er en god sak i valgkampen, og viser til en undersøkelser der 48 prosent av de spurte oppgav at de var urolige for tidligere alkoholdebut etter at rusbrusen kom i dagligvarebutikkene. 44 prosent mente at rusbrusen burde selges på polet.

– Dette viser at mange foreldre er bekymret sammen med KrF. Hvis rusbrusen blir tatt tilbake til polet, blir salgskontrollen bedre ivaretatt. mener partilederen.

Flere forslag

Den ruspolitiske pakken som partiet lanserer omfatter også forslag om kommunenes oppfølgingsansvar, grensekontroll, politi og holdningsskapende arbeid mot alkohol- og narkotikabruk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere