RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

KrF-topper frir til Siv

Foto: Inge Wallumrød (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Flere av KrFs stortingspolitikere ønsker en mer aktiv tilnærming til Fremskrittspartiet fram mot stortingsvalget i 2013.

Parlamentarisk leder i KrF, Hans Olav Syversen, er blant dem som ikke avviser et regjeringssamarbeid med Fremskrittspartiet, skriver VG.

- Det mest naturlige er et samarbeid mellom sentrum og høyresiden. Da er vi avhengig av å ha et ordnet forhold til alle partiene som ønsker et regjeringsskifte, uttaler han til avisa.

Mens partiledere som Kjell Magne Bondevik og Dagfinn Høybråten holdt Frp på armlengdes avstand, holder dagens KrF-leder Knut Arild Hareide foreløpig muligheten åpen. Det er godt nytt for Frps partileder Siv Jensen. KrFs landstyre møtes fredag for å innlede diskusjonen om samarbeidspartnere etter stortingsvalget i 2013.

Ifølge VG er to av ti i KrFs stortingsgruppe fortsatt avvisende til et samarbeid med Frp, fire vil eller kan ikke svare, mens fire er positive til å samarbeide med Frp - også i regjering.

- Norge trenger forandring. Da må budskapet være at vi ønsker en ny regjering. om det fører til et regjeringssamarbeid med Frp må politikken avgjøre, sier Line Henriette Hjemdal på Østfoldbenken til VG.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere