RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

KrF vil ha obligatorisk tilbud om skolegudstjeneste


SKOLEGUDSTJENESTE: KrF-leder Knut Arild Hareide vil at alle skoler skal tilby skolegudstjeneste, enten de vil eller ikke.
SKOLEGUDSTJENESTE: KrF-leder Knut Arild Hareide vil at alle skoler skal tilby skolegudstjeneste, enten de vil eller ikke. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Kristelig Folkeparti foreslår å gjøre det obligatorisk for norske skoler å tilby skolegudstjeneste til elevene før jul.

Partileder Knut Arild Hareide tror forslaget vil få støtte fra Stortinget.

– I en tid hvor vi må ta vare på røttene våre og gode tradisjoner ser også andre partier verdien av dette, sier KrF-lederen til NRK.

Elever som ikke ønsker å delta, skal fortsatt kunne søke om fritak.

– Skolegudstjenester før jul er en flott tradisjon, men det er skapt usikkerhet blant lærere og rektorer om de får lov. Vi ønsker å gi et tydelig signal fra Stortinget om at alle elever som vil, skal få lov til å gå på julegudstjeneste, sier Hareide.

Les også: Stadig flere norske familier dropper å døpe ungene sine: - Vi er bekymret

I 2015 presiserte Utdanningsdirektoratet at skolene bør ha en ordning der elevene aktivt må melde seg på gudstjenestene eller på alternative tilbud. Høyre vil i dag ikke gi noen uforbeholden støtte til å gjøre skolegudstjenester obligatorisk for skolene.

– Jeg vil sterkt oppfordre alle rektorer om å tilby skolegudstjenester, men de trenger ikke få et pålegg fra oss om at de må, sier politisk rådgiver Hannah Atic (H) i Kunnskapsdepartementet.

I 2016 viste en oversikt fra Kommunal Rapport at én av fem skoler, rundt 600 av landets vel 3.000 grunnskoler, valgte å droppe skolegudstjenesten, melder Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Les også: Listhaug tordnet mot avkryssing av julesanger og årsaken til ministerns reaksjon her: Foreldre avgjør hvilke julesanger barna skal synge på skolen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere