RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

KrFU refser regjeringen

KrFs eget ungdomsparti er minst like krasse som FN i sin kritikk av regjeringens asylpolitikk.

I en rapport som ble publisert rett før helgen, kommer FNs komitè for økonomiske, sosiale og kulturelle rettigheter med til dels kraftig kritikk av den norske velferdsstaten.

- Dette er berettiget, og vi støtter den kritikken som FN gir Norge i rapporten, sier nestleder i Kristelig Folkepartis Ungdom (KrFU), Sturla Henriksbø til TV 2 Nettavisen.

Spesielt alvorlig ser ungdomspartiet på situasjonen til de når det gjelder de ikke returnerbare asylsøkerne, en gruppe FN-rapporten uttrykker spesiell bekymring for.

- Ikke nok med mat og tak
- Disse menneskene kan være her i årevis uten jobb, og uten mulighet til å få tatt utdanning, gjerne fordi hjemlandet ikke vil ta imot dem, sier Henriksbø.

Selv om departementet etablerte det såkalte Utreisesenteret tidligere i år, er KrFU langt fra fornøyd med innsatsen til kommunalminister Erna Solberg.

- Det er ikke godt nok at de får mat og et tak over hode, sier KrFU-nestlederen til TV 2 Nettavisen.

Henriksbø etterlyser tiltak som kan gi denne gruppen et anstendig liv.

Krever oppholdstillatelse
- De må få midlertidig oppholdstillatelse, og de må gis bedre boforhold. Fortinnsvis bør de bli integrert i et lokalmiljø. Og etter åtte år må de få permanent oppholdstillatelse, slik det er i Sverige og Danmark, krever Sturla Henriksbø.

- Selv om de etter flyktningkonvensjonen ikke har rett til flyktningstatus i Norge, må kommunaldepartementet innse realitetene i saken – når det er umulig for disse asylsøkerne å returnere til hjemlandet – og så gjøre det beste ut av situasjonen, mener han.

Sturla Henriksbø påpeker at de ikke returnerbare asylsøkerne i dag står øverst på listen over de vanskeligst stilte i Norge, og at situasjonen de er i også skaper samfunnsmessige utfordringer i forhold til kriminalitet og rus.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere