Krig om norske krigsskip

Foto: Paul Weaver (TV 2 Nettavisen)

Sinte spanjoler kastet ut norsk inspektør.

03.07.06 10:52

De nye fregattene skaper problemer for Sjøforsvaret: Det krangles om penger, og klimaet mellom partene er langt fra det beste.

I mai ble en norsk inspektør bortvist av væpnede vakter fra det spanske verftet som bygger fregattene. Inspektøren skal ha fornærmet de spanske arbeiderne, melder NRK.

- Ble ydmyket
«Jeg er svært lei for at jeg nok en gang har mottatt klager fra mine ansatte når det gjelder den ydmykende holdningen de blir møtt med av den norske kommandøren», sto det i brevet den spanske verftsledelsen sendte til de norske inspektørene.

De fem fregattene som bygges i Spania koster til sammen 20 milliarder kroner, og er den største investeringen Forsvaret noen gang har gjort. Nå har man begynt å krangle om regningen. Det spanske verftet Navantia vil ha mer betalt fordi det mener arbeidet er blitt mer omfattende enn avtalt, melder NRK Hordaland.

Vil stanse arbeidet
Bergen Mekaniske Verksted (BMV) er underleverandør til det spanske verftet. Bergensverftet har gitt spanjolene frist til 15. juli med å betale en regning på 40 millioner kroner. Blir ikke regningen betalt, vil arbeidet med fregatt-modulene bli stanset, ifølge styreleder Magnus Stangeland i BMV.

Fregatten «KNM Fridtjof Nansen» ble døpt i 2004 og overlevert Sjøforsvaret i år, mens «KNM Roald Amundsen» ble døpt i 2005.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag