RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kriger om sistemandater

Sist oppdatert:
Flere kandidater kan fremdeles sikre seg Stortingsplass, viser TV 2s ferskeste gallup. Sjekk stillingen i ditt fylke her.

For første gang på TV 2-nyhetens galluper denne valgkampen ligger Kristelig Folkeparti an til å kapre to mandater i Møre og Romsdal.

Når Kjell Magne går ut av Stortinget har det lenge sett ut til at May Helen Molvær Grimstad blir KrFs eneste representant fra dette fylket. Men på den siste TV 2-gallupen sniker Modulf Aukan seg inn på det siste direktemandatet.

SV kan ta fra KrF

Imidlertid mangler SVs Bjørn Jacobsen bare drøyt 100 stemmer på å ta KrFs andre distriktsmandat i Møre og Romsdal.

Også i Vest-Agder mangler SV bare vel 600 stemmer på å ta et distriktsmandat fra KrF. Men dette er første gang KrF er inne med to mandater i dette fylket denne valgkampen. Det betyr at KrFs nestleder Dagrun Eriksen er inne, i tillegg til Jon Lilletun.

I Nord-Trøndelag er SV omlag 750 stemmer unna å ta Fremskrittspartiets mandat. I Nordland mangler KrF drøyt 1000 stemmer på å kapre Fremskrittspartiets andremandat.

Høyres sjanser

Høyre mangler i overkant av 800 stemmer på å ta distriktsmandater både i Telemark og Aust-Agder. I Telemark kan de knipe sistemandatet fra SV. I Aust-Agder kjemper de mot regjeringskollega KrF om det siste distriktsmandatet.

I Sør-Trøndelag trenger Fremskrittpsratiet bare omlag 200 nye velgere før de tar mandatet fra Senterpartiets Ola Borten Moe.

Du kan sjekke ditt fylke på vårt interaktive Norgeskart.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere