RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krigsmotstand over hele verden

Sist oppdatert:
Lørdag deltok tusenvis av mennesker i Europa, Australia og Asia i anti-krigsdemonstrasjoner for å markere treårsdagen for invasjonen i Irak. Se bildene.

Demonstrantene krever at de militære troppene, med amerikanske styrker i spissen, trekker seg ut av Irak, melder nyhetsbyrået AP.

I London samlet tusenvis av mennesker seg like ved parlamentet og Big Ben, og marsjerte gjennome den britiske hovedstaden mot Trafalgar Square.

- Har gjort Irak verre
Både USAs president George W. Bush og den britiske statsministeren Tony Blair fikk gjennomgå av demonstrantene.

- Vi er mot denne krigen, både av religiøse og humanitære grunner. Ingen fortjener å bli bombet, sier student Imran Saghir (25) til AP.

Storbritannia er USA mest trofaste støttespiller i Irak-invasjonen. Landet har rundt 8.000 soldater stasjonert i Irak, men planlegger å trekke ut 800 av dem før mai i år.

Tog i Oslo
- Hver dag hører du om nye dødsfall. Blair har faktisk gjort Irak til et verre sted for innbyggerne, sier demonstrant Rose Gentle til AP. Gentles sønn på 19 år ble drept i fjor av en bombe i veikanten i Basra i Sør-Irak.

I Australia, Tyrkia, Pakistan, Sør-Korea, Spania, Østerrike, Tyskland og Hellas var det også planlagt demonstrasjoner. På mer hjemlige trakter var det demonstrasjoner i både Sverige og Danmark.

Også i Oslo møtte mange opp for å markere motstand mot Irak-invasjonen. Det ble blant annet holdt en appell utenfor Stortinget Ap-veteran Reiulf Steen, i regi av Fredsinitiativet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere