OSLO TINGRETT (Nettavisen): På vei ut fra retten etter første dagen i retten fikk den tiltalte polititoppen slengt bemerkninger etter seg.

Se direkterapportering fra Oslo tingrett nederst i saken

En person som Nettavisen får opplyst er straffedømt i løpet av de siste fem årene ble bortvist av politiet. Sammen med en vennegjeng ventet han på Jensen da han kom ut av Oslo tingrett klokken 14.23.

I Norge kan personer som er straffedømt de siste fem årene bortvises fra retten, selv om hovedregelen er at rettssakene er offentlige og åpen for alle.

Les også: Jensen og Cappelen nektet å håndhilse i retten

(artikkelen fortsetter under videoen)

HTML EMBED
embedNAvideo("dJTz38WIgBPB6UJnqfEMYA", false)

- Ikke den første som sier slikt

Med pressen på slep ropte den straffedømte "jævla svin!" etter polititoppen, som snudde seg før han sa følgende til Nettavisen:

- Han er ikke den første som sier slikt. Jeg har pågrepet ham tidligere og han satt og truet meg gjennom mange år og inni salen, sier Jensen til Nettavisen.

- Hadde du forventet at det kunne komme slike reaksjoner når du møter i saken?

- Ja, svarer Jensen kort, før han ikke lenger gir svar på flere spørsmål.

Les også: Eirik Jensen erklærte seg ikke skyldig

Nettavisen snakket med det politiet opplyser er en straffedømt mann, han ønsket ikke å la seg avbilde, men sier følgende:

- Han er et jævla svin! Det han får nå fortjener han. Men jeg vil ikke si mer til media.

Drapsdømt ble bortvist

Også en annen person ble bortvist fra Oslo tinghus av politiet mandag. En mann dømt for to drap ønsket å komme inn i rettssalen der Eirik Jensen er tiltalt, men mannen ble stoppet av politiet og bortvist, skriver VG.

Med en lang karriere som politibetjent fikk Jensen mange fiender. Spesielt i kriminelle miljøer. Jensen har jobbet i Oslo-politiet siden 1977, og er nå pensjonert.

I løpet av sitt yrkesliv var han blant annet leder for gjengprosjektet i Oslo. Han har også deltatt i flere av de største etterforskningene i hovedstaden.

I 2013 ble han ufrivillig omplassert til politimesterens strategiske stab. 24. februar 2014 ble han pågrepet og siktet for grov korrupsjon.

Les også: Cappelen i avhør: Jensen samarbeidet med torpedoer

(artikkelen fortsetter under bildet)

Elden orientert om bortvisning

John Christian Elden, som er én av Jensens forsvarere, er kjent med at en person ble bortvist fra retten av politiet. Nettavisen får opplyst at den tidligere straffedømte mannen ble avvist av politiet i sikkerhetskontrollen utenfor rettssalen.

Noen i kompisgjengen hans fikk passere i sikkerhetskontrollen.

- Jeg har fått beskjed av politiet om at én av personene som tidligere har truet Jensen var blitt bortvist, sier han til Nettavisen.

(artikkelen fortsetter under)

HTML EMBED
embedNAvideo("0AlpxsNUF6NzkkzEUyBR0g", false)

- Det er mange som er ute etter Jensen, og som vil sette stor pris på det dersom han skulle bli domfelt.

Mandag morgen startet rettssaken mot den tidligere polititoppen Eirik Jensen og narkosmugleren Gjermund Cappelen.

Les også: Politiet fryktet at Jensen-etterforskning skulle gå i vasken

Jensen har hemmelig adresse

Den tidligere polititoppen Eirik Jensen er blant annet tiltalt for grov korrupsjon og for medvirkning til innførsel av 13,9 tonn hasj mellom 2004 - 2013 (se egen faktaboks). Han har hele tiden nektet straffskyld, på spørsmål fra dommeren, bedyret han på nytt sin uskyld ved å nekte straffskyld da saken startet mandag.

Medtiltalte Cappelen, er tiltalt for grov korrupsjon, og for å ha innført 16,2 tonn hasj. I tillegg vil han på et senere tidspunkt få dom i en annen tilhørende narkotikasak, hvor han har erkjent å ha oppbevart og solgt 1,4 tonn hasj.

Jensen og hans forsvarerteam har forberedt seg på både trusselepisoder, og andre ubehageligheter.

- Det er en grunn til at Jensen bor på hemmelig adresse og har beskyttet informasjon, sier Elden.

Pensjonert politioverbetjent John Malden er tidligere kollega og nå venn av Eirik Jensen.

- Jeg er ikke overrasket over at slikt skjer. Jensen har mange fiender i kriminelle miljøer. Samtidig tror jeg heller ikke han bryr seg nevneverdig om det, sier han til Nettavisen.

Malden var i retten for å støtte Jensen, se videointervjuet under:

HTML EMBED
embedNAvideo("hNpBbCLcGkyNVtJ55V3lVQ", false)
HTML EMBED
embedNAvideo("ovvnff5mR-Rt5Gws09ritA", false)

NTB direkterapporterer fra Oslo tingrett. Følg dekningen her: