RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krimteknikere undersøker kjempebrann

Sist oppdatert:
Politiet håper mandag å komme noen skritt nærmere årsaken til den voldsomme brannen i Os på lørdag.

(iBergen.no) 19 brannmenn ble utkalt da det begynte å brenne i Lyssand Gartneri på Hagavik på Os lørdag formiddag. Tre haller ble totalskadet i den voldsomme brannen og verdier for over 10 millioner kroner anslås å være tapt, ifølge RadioOs.

Årsaken ukjent
Foreløpig er det ikke kjent hva som forårsaket brannen. Politiet har foreløpig ikke utelukket at den kan være påtent.

- Vi stiller oss helt åpne til dette. Vi har ikke opplysninger som tilsier at den skal være påtent, men vi kan heller ikke utelukke det for området er gjennomgått av krimteknikerne som kommer fra Bergen i dag, sier politiførstebetjent Rune Fimreite ved Os lensmannskontor til iBergen.no.

Politiet var de første som kom til stedet lørdag formiddag. Da hadde flammene alt tatt et solid tak i all plasten som befant seg inne i hallene.

- Vi var bare tilfeldigvis forbi og oppdaget røyken. Vi var ikke blitt varslet, men kom der likevel noen minutter før brannvesenet. Da hadde noen av de 10-15 ansatte som var på jobb forsøkt å slukke flammene, sier Fimreite.

Gassflasker skutt
Lørdag kveld ble skarpskyttere fra politiet kontaktet for å skyte hull i flaskene med oksygen, acetylen og propan som utgjorde en stor eksplosjonsfare. Beboerne som bodde i umiddelbar nærhet ble evakuert.

- Lørdag kveld ble disse gassflaskene skutt slik at trykket forsvant. Da ble også beboerne ringt og fortalt at de kunne flytte inn igjen. Hvor mange som gjorde det lørdag kveld vet jeg ikke, sier Fimreite.

Da brannen herjet som verst var det noenlunde vindstille i området. Dermed gikk det meste av røyken rett til værs.

- De nærmeste huset ligger om lag 100 meter fra Gartneriet. Siden røyken gikk rett opp så tror jeg ikke det skal være store problemer med røyken for dem som bor i nærheten, sier Fimreite som legger til at den svarte røyken som gikk mot himmelen var helseskadelig.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere