RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kripos advarer mot asfaltarbeidere

(Foto: Sara Johannessen / Scanpix)
Sist oppdatert:
Irske «travellers» lurer nordmenn.

Omreisende irske asfalt- og steinleggere, såkalte «travellers», har i flere år oppsøkt Norge for å tilby sine svært lavt prisede tjenester til privatpersoner. De jobber svart, krever forhåndsbetalt og går ikke av veien for å lure sine oppdragsgivere, skriver Kripos i en pressemelding onsdag.

Vold og tvang
Mange nordmenn har kontaktet politiet etter at «travellers»har stukket av med pengene uten å fullføre jobben. Det er også rapportert flere tilfeller av tyveri, omfattende forsøpling og annene kriminalitet.

Ifølge Kripos utnytter også bakmennene ressurssvake arbeidere gjennom utstrakt bruk av vold og tvang.

Dømt
«Travellers» er en omreisende folkegruppe med irsk opprinnelse som hovedsaklig har tilhold i Irland og England. Ifølge Wikipedia viste en folketelling fra 2006 at gruppen teller 22.4000 personer i Irland, og utgjør 0,5 prosent av den totale befolkningen i landet. Anslagsvis 7000 travellers bor i USA, og i Storbritannia er tallet satt til mellom 15.000 og 30.000 personer.

En britisk statsborger ble i fjor dømt i Jæren tingrett etter fjorårets offensiv. Dommen innebefatter menneskehandel og tvangsarbeid.

Flere land i Europa, blant andre Danmark, Finland og Sverige rapporterer om tilsvarende aktivitet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere