RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kripos sammenligner penisbilder med blotting


PENISBILDER: – Å sende «dickpics» uoppfordret er etter loven det samme som å hoppe ut av busken og blotte seg, sier politioverbetjent Bjørn-Erik Ludvigsen. Bildet er fra 2013.
PENISBILDER: – Å sende «dickpics» uoppfordret er etter loven det samme som å hoppe ut av busken og blotte seg, sier politioverbetjent Bjørn-Erik Ludvigsen. Bildet er fra 2013. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Å sende penisbilder – såkalte «dickpics» – uoppfordret er i lovens øyne det samme som å blotte seg, fortalte Kripos på et frokostmøte om seksuelle krenkelser.

Sammenligningen kom da Kripos sammen med Medietilsynet og barneombudet deltok på et frokostmøte om seksuelle krenkelser blant unge, skriver Dagbladet. Politioverbetjent Bjørn-Erik Ludvigsen sier ungdom og voksne må lære seg at loven gjelder på internett også.

– Å sende «dickpics» uoppfordret er etter loven det samme som å hoppe ut av busken og blotte seg, sier Ludvigsen. Han tror mange ikke er klar over dette.

LES OGSÅ: Få unge forteller foreldre om slibrige meldinger på nett

– Ungdommer sender ukritisk nakenbilder til hverandre, videresender dem, tar vare på dem og gjør ting med dette materialet som helt objektivt er straffbart.

LES OGSÅ: Flere jenter i terapi etter å ha delt nakenbilder

Politimannen sier videre at alle har ansvar for å lære barn og unge hva som ikke er lov, uansett hva man selv måtte oppleve som kult eller akseptabelt. I tillegg påpeker han at det er mer enn det juridiske som spiller inn.

– Selv om du ikke vet at noe er straffbart, så er for eksempel det å sende bilde av et kjønnsorgan «drittsekkoppførsel», mener Ludvigsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere