RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kripos vil avhøre asylbarna

Nye Kripos vil avhøre de kinesiske barna som forsvant fra norske asylmottak. Foreløpig etterforskes saken som menneskesmugling.

- Avhør av barna vil stå sentralt, og det arbeides med å få svar på to konkrete spørsmål: Hvorfor brukes Norge som transittland og hva som skjer med barna etter at de forlater mottakene? Svarene på disse spørsmålene ønsker vi ikke å mene noe om på dette stadiet i etterforskningen, sier etterforskningsleder Reidar Bruusgaard i en pressemelding fra Nye Kripos.

Foreløpig etterforsker Nye Kripos saken som menneskesmugling, men det kan ikke utelukkes at dette dreier seg om mer alvorlige forhold, som menneskehandel.

Bruusgaard sier videre at samarbeidet med svensk politi har vært bra, og at man er enig om en felles tilnærming og utveksling av informasjon. Det foregår imidlertid to parallelle etterforskninger.

Nye Kripos samarbeider med barnevernet og UDI, men det understrekes at saken etterforskes opp mot organiserte kriminelle nettverk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere