RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kriseberedskap på Haukeland

Sist oppdatert:
Haukeland universitetssykehus har høynet beredskapen, og står klare til å ta imot skadde personer etter skipskantringen.

TV 2 Nettavisen får bekreftet at det ved 22-tiden hadde kommet inn 10 personer til Haukeland universitetssykehus.

- To var omkommet ved ankomst, en person får intensivbehandling på grunn av nedkjøling, en er nå til nærmere røntgenundersøkelse mens seks er lettere skadd, opplyser sykehuset til TV 2 Nettavisen ved 19.30-tiden.

Tre av de skadde er hollendere, og fem av dem er fillipinere.

Flytter pasienter
Sykehuset har høynet beredskapen til plan b, noe som er det nest høyeste nivået. De har spesielt beredskap for eventuelt å ta imot pasienter som er sterkt nedkjølt eller har vært utsatt for forurensning.

- Bemanningen er økt, og vi holder på med å flytte pasienter slik at vi skal få plass til dem som kommer inn. Vi driver med å legge ting til rette for de skadde, sier presseansvarlig Eli Gunvor Grønnsdal ved Haukeland Universitetssykehus til TV 2 Nettavisen.

Mottaket for annen øyeblikkelig hjelp er flyttet fra Haukeland til Haraldsplass - Diakonissehjemmets Sykehus i Bergen.

19 er savnet
Sykehuset hadde ved 21.40-tiden ikke fått opplysninger om flere skadde personer som er på vei.

- Vi har høy berdskap, og har kapasitet til å ta imot flere skadde personer, sier informasjonsdirektør Mona Høgli i Helse Bergen til TV 2 Nettavisen.

19 personer er savnet etter at lasteskipet Rockers kantret mandag kveld. En av de to nordmennene som var ombord, skal ha overlevd ulykken.

Hovedredningssentralen har opprettet to telefonnumre der pårørende kan henvende seg. Numrene er 958 58 932 og 951 65 202.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere