*Nettavisen* Nyheter.

Kriseteam venter medelevene

Krisepsykiatere, lærere og en imam står klare til hjelp når medelevene til den drepte jenta (13) kommer tilbake på skolen.

GRORUDDALEN (iOslo.no): Søndag kveld ble tre søstre drept på Kalbakken i Oslo. Den yngste var kun 13 år og elev ved Groruddalen ungdomsskole. For fungerende rektor Trygve Ravn er den store utfordringen nå å ta seg av medelevene

- Vi reagerte med sjokk og vantro da vi fikk meldingen, men samtidig må til å forholde oss til sorgarbeidet, sier fungerende rektor Trygve Ravn til iOslo.no.

Han skal nå lede sorgarbeidet for elevene og personalet som møter en tom pult når høstferien er over i neste uke.

Fullt kriseteam på skolen
- Det er mange som er på ferie nå, men vi holder åpen skole i morgen fra 12.00 til 15.00 for de som vil komme innom, sier Ravn.

Skolen har mobilisert skolens personale, pedagogiske og psykiatriske kriseteam, og flere trossamfunn for å hjelpe elevene. Ravn håper også at politiet kan komme.

- Akkurat nå er vi veldig glad for at sorgplanen vår er jobbet ut i detalj, for vi er på en måte forberedt på det uventede, sier Ravn.

Først neste mandag kommer elevene tilbake på skolen, og det vil da bli holdt et felles informasjonsmøte om det som har skjedd og oppfølging for de som trenger det. Senere den uken vil det også bli holdt minnestund for den drepte jenta.

- Hva skal dere fortelle til elevene?

- Ut fra min erfaring tror jeg det er best med størst grad av åpenhet og ærlighet. Det er ålreit å være lei seg eller sint, sier Ravn.

Forskjellige sorgreaksjoner
Rektoren sier elevene skal få frihet til selv å velge hvordan de vil takle dødsfallet.

- Ungdom kan være små voksne eller store barn, så du får veldig forskjellige reaksjoner. For noen er det nok å sitte her og snakke med en voksen, mens andre kun trenger å holde noen i hånda, sier Ravn.

Utfordringen for lærerne er å holde øye med alle elevene i sorgarbeidet.

- Lærerne må holde ørene og øynene godt åpne for de som kanskje sliter uten å si fra, sier rektoren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.