RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kristenledere refser Hagen

Sist oppdatert:
Carl I. Hagens uttalelser om profeten Muhammed i sommer skaper fortsatt bølger i kristen-Norge. – I Sarons dal vil vi ikke ha Hagen som taler, sier Arild Edvardsen.

Fredag samlet en topptung samling kristenledere seg om fordømmelse av Hagens utspill.

– Vi er ikke glade for det som han sa i Bergen mot muslimene. Det overrasker meg at han som er mot å fjerne blasfemiparagrafen, går hen og gjør det verste overtramp som finnes mot muslimer. De får ha sitt, så får vi ha vårt, sier pastor Aril Edvardsen i Sarons dal til NTB.

Han understreker at uttalelsene Hagen kom med på møtet i menigheten Levende Ord i Bergen i sommer, aldri ville blitt tolerert i Sarons dal.

- Ikke på hjemmebane
– I Sarons dal vil vi ikke ha Hagen som taler. Han har vært der og trodde han var på hjemmebane. Men det var han ikke, sier Edvardsen.

Sammen med blant andre pastor Åge Åleskjær i Oslo Kristne Senter, Espen Ottosen i Norsk Luthersk Misjonssamband, pastor Arnfinn Løyning i Den Evangelisk Lutherske Frikirke og Norges Kristne Råd og generalsekretær i Mellomkirkelig råd, Olav Fykse Tveit, diskuterte Edvardsen fredag et felleskirkelig engasjement mot islamhets.

Carl I. Hagen selv angrer ingen ting og vil ikke be om unnskyldning, slik Aril Edvardsen mener han bør.

– Nei, jeg har ingen grunn til å be om unnskyldning for noe av det jeg sa i den talen jeg holdt i Bergen. Det er mange kristne ledere som er glad for at en ledende politiker står oppreist for de kristne grunnverdier og vil bekjempe muslimsk fundamentalisme som er en fare for hele verden, sier Hagen til NRK.
(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere