RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kristenskole mister godkjenning

Pastor Glenn Rasmussen i Skjærgårdsskolen.
Pastor Glenn Rasmussen i Skjærgårdsskolen.
Sist oppdatert:
Den omstridte Skjærgårdsskolen på Fevik mister godkjenningen etter friskoleloven. Elevene tilbakeføres til skoler i sine respektive hjemkommuner.

Hvis vedtaket blir stående må pastor Glenn Rasmussen legge ned driften av Skjærgårdsskolen, og elevene må tilbake til skolene i sine hjemkommuner.

TV 2 Nettavisen får opplyst at ledelsen ved Skjærgårdsskolen skal ha et møte om saken i ettermiddag, og at skolen etter dette vil kommentere vedtaket i en pressemelding.

Direktoratet har behandlet saken etter at Fylkesmannen i Aust-Agder i september avdekket flere graverende forhold ved Skjærgårdsskolen.

Den mye omtalte pastoren ved Skjærgårdskolen, Glenn Rasmussen, har blitt beskyldt for å drive demonutdrivelse på lærere, men det er først og fremst økonomiske forhold som gjør at Skjærgårdsskolen nå blir stengt.

Utdanningsdirektoratet skriver i en pressemelding at statstilskuddet til skolen ikke fullt ut har kommet elevene til gode, og at det er uregelmessigheter knyttet til kontraktsforhold vedrørende leie av lokaler.

«I tillegg kommer andre økonomiske forhold, som at Glenn Rasmussen har mottatt lønn fra Skjærgårdsskolen uten å ha et tilsettingsforhold til skolen» skriver Utdanningsdirektoratet.

Skolen kan klage på vedtaket til Utdannings- og forskningsdepartementet.

TV 2 Nettavisen kommer tilbake med mer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere