Kristian døde av knivstikk  

Foto: Lise Åserud/Scanpix

Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at Kristian Langaas (14) døde av knivstikk.

21.11.06 13:09

Kristian ble knivstukket av sin egen far på Nøtterøy.

- Når det gjelder gutten så døde han av knivstikk, sier politiinspektør Ole Bjørn Sakrisvold til Nettavisen.

Han ønsker ikke å gi ytterligere kommentarer om konklusjonene fra den foreløpige obduksjonsrapporten etter guttens død. Den foreløpige rapporten ble klar tirsdag.

- Døde av eget skudd
Kristians far, Geir Kaldahl (38), drepte også sin kjæreste og far. I tillegg skadet han sin tidligere samboer og hennes nye mann. Tilslutt tok han sitt eget liv på et jorde i Vestfold.

- Den foreløpige obduksjonsrapporten bekrefter dødsårsaken, og det er ikke tvil om at dødsårsaken for hans vedkommende var hans eget hagleskudd, og ikke de to skuddene han fikk i beina fra politiet, sier Sakrisvold.

Obduksjonsrapporten viser at han døde av ett hagleskudd som traff den øvre delen av kroppen.

- Ukjent promillegrense
- Det står ikke noe knyttet til promille, og det vil vi ikke få før den endelige obduksjonsrapporten kommer om en ukes tid, sier politiinspektøren.

Han sier at politiet legger til grunn av 38-åringen var beruset da han drepte sine familiemedlemmer.

- Vitneobservasjoner og lukt gjør at vi må legge til grunn at han var beruset, men beruselsesgraden er foreløpig ukjent, sier Sakrisvold.

Kristians mor og samboer er blitt avhørt, men politiet ønsker ikke å si hva de har fortalt.

- Vi kommer ikke til å kommentere detaljer fra etterforskningen. Bakgrunnen er at vi kanskje må foreta ytterligere avhør av dem. Men det jeg kan si er at de har forklart seg grundig, sier Sakrisvold.

Fortsatt uklart motiv
Motivet for de tre drapene er fortsatt ukjent for politiet.

- Motivet er fremdeles uklart i den forstand at det er mange teorier og spekulasjoner. Det er ikke sikkert vi kommer til å finne hele sannheten. Vi skal bedømme hva som har foregått i hodet på en død mann, så jeg vet ikke om vi finner det ut, sier Sakrisvold.

Tirsdag fortsetter politiet med vitneavhør i saken. De vil også avslutte de tekniske undersøkelsene i boligen på Nøtterøy der Kristian (14) ble drept.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.