RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kristian Støback Wilhelmsen (23) er Tromsø Høyres nye ordførerkandidat.

NY TOPPKANDIDAT: Kristian Støback Wilhelmsen (23) er Tromsø Høyres nye ordførerkandidat.
NY TOPPKANDIDAT: Kristian Støback Wilhelmsen (23) er Tromsø Høyres nye ordførerkandidat. Foto: Silje Charlotte Solstad
Sist oppdatert:
- Ja, jeg er ung, men det finnes nok ordførere med grått hår og dress.

I dag er Wilhelmsen politisk nestleder i Tromsø Høyre, samt komitéleder i utdannings-, kultur og idrettskomiteen i Tromsø kommune, skriver Nordlys.

Han er vararepresentant på Stortinget for Troms Høyre, og har møtt aktivt i to omganger. Han er inne som vara på Stortinget fram til april i år.

- Ikke kriseløsning

- Jeg er utrolig glad og ydmyk etter å ha blitt spurt om å være ordførerkandidat. Jeg er sikker på at jeg kan gjøre en god jobb, både for Høyre og for kommunen, sier Wilhelmsen på pressekonferansen.

På spørsmål om dette er en kriseløsning for partiet, avviser Wilhelmsen det kontant.

Nominasjonskomiteen mener de har funnet den beste kandidaten, etter en lang og bred prosess.

- Og det synes jeg de har gjort, sier Wilhelmsen på pressekonferansen.

- Ja, jeg er er ung

Det har vært full forvirring i partiet etter at Jens Johan Hjort prøvde å endre nominasjonskomiteens innstilling, tidligere i år.

- Du er veldig ung, er du kjent nok blant byens befolkning for å klare å vinne valget?

- Jeg håper jeg blir kjent nok nå. Ja, jeg er ung. Jeg synes det finnes nok ordførere med grått hår og dress i dette landet, så jeg tror det kler Tromsø godt med en ung ordfører, sier Wilhelmsen.

Han sier kjernesakene sine er skole og psykisk helse.

- Jens Johan Hjort er en veldig populær ordfører, hvordan blir det å hoppe etter han?

- Jeg skjønner at jeg blir sammenlignet med han, men så lenge jeg ikke blir sammenliget med han i badebukse, så er det greit.

Kuppforsøk

Det var i januar at Jens Johan Hjort trakk seg som ordførerkandidat i Tromsø, etter et mislykket kuppforsøk mot sittende byrådsleder Øyvind Hilmarsen fra ham selv og nåværende finansbyråd Anne Berit Figenschau.

Plutselig sto Tromsø Høyre uten en ordførerkandidat, og jakten på en ny kandidat startet. Søndag 8. mars ble det klart at Kristian Støback Wilhelmsen (23).

Femti år yngre enn Aarbakke

Wilhelmsen er født i 1991, og fyller 24 år i april. Han er altså under halvparten så gammel som sittende ordfører Jens Johan Hjort (50). Motkandidat Jarle Aarbakke (72, Ap) er over tre ganger eldre enn den nyslåtte ordførerkandidaten.

- Jeg kommer ikke til å holde imot Jarle Aarbakke at han er femti år eldre enn meg. Så forstår jeg at min alder må bli et tema. Men jeg vil bruke den politiske erfaringen jeg har. Jeg har mer politisk erfaring enn mange andre ordførerkandidater her i landet, sier Wilhelmsen.

Han ble innvalgt i kommunestyret i Tromsø som 19-åring i 2011. Da hadde han allerede vært leder for Tromsø Høyre og Tromsø Unge Høyre. Siden 2013 har Wilhelmsen vært heltidspolitiker som leder av utdanning-, kultur- og idrettskomiteen i Tromsø kommune. I 2013 ble han også vararepresentant til Stortinget for Troms, og for tiden møter han i tre måneder på Stortinget for Kent Gudmundsen.

- Hvem er du, sett bort fra det vi kan lese ut fra CVen?

- Jeg er ærlig, jeg er lyttende og jeg er god til å samarbeide. Jeg trives med å samarbeide med alt av mennesker på tvers av partier og på tvers av politiske grenser. Jeg vil gjøre det jeg kan for å være brobygger for et godt samarbeid i Nord-Norge og i kommunestyret, sier Wilhelmsen.

Wilhelmsen er for tiden fulltidspolitiker med permisjon fra jusstudiet på Universitetet i Tromsø.

- For øvrig har jeg samboer, og spiller fotball for Stakkevollan IF i 4.-divisjon, forteller Wilhelmsen.

Fikk god nok tid til å tenke

Nominasjonskomiteen i Tromsø Høyre brukte lang tid på å finne frem til den rette kandidaten. Dersom ingen motkandidater dukker opp, blir Wilhelmsen valgt på et ekstraordinært årsmøte onsdag.

- Hvor lang tid brukte du på å takke ja til oppdraget?

- Jeg fikk god nok tid til å tenke. Jeg vil ikke gå mer inn på det enn som så, sier Kristian Støback Wilhelmsen.

Les flere saker fra Nordlys her.

Lik Nettavisen og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere