Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kristian Tonning Riise ble Unge Høyre-leder tre måneder etter varsel om seksuell omgang med beruset 16-åring

KRISTIAN TONNING RIISE hadde sex med en 16 år gammel, svært beruset jentepå et partiarrangement i 2014. Saken ble varslet om umiddelbart, men det fikk ingen konsekvenser. Tre måneder senere ble Tonning Riise valgt til leder av Unge Høyre.
KRISTIAN TONNING RIISE hadde sex med en 16 år gammel, svært beruset jentepå et partiarrangement i 2014. Saken ble varslet om umiddelbart, men det fikk ingen konsekvenser. Tre måneder senere ble Tonning Riise valgt til leder av Unge Høyre. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Sist oppdatert:
«Det skulle aldri ha skjedd og jeg beklager,» sier Kristian Tonning Riise.

Tidligere leder i Unge Høyre, Kristian Tonning Riise, hadde seksuell omgang med en 16 år gammel, svært beruset jente på fylkesårsmøtet i 2014, skriver Aftenposten.

Tonning Riise var sentralstyremedlem i Høyre på denne tiden, og 25 år gammel. Saken ble umiddelbart varslet om, men det fikk ingen konsekvenser.

I juni 2014, tre måneder etter hendelsen, ble Tonning Riise valgt til leder av Unge Høyre.

«Det stemmer at vi begge hadde drukket og at vi hadde sex. Det skulle aldri ha skjedd og jeg beklager. Utover det henviser jeg til Høyres generalsekretær, John-Ragnar Aarset», skriver Kristian Tonning Riise i en e-post til Aftenposten.

- Forsøkt å fortrenge

MARIA SANNER beskriver hendelsen fra 2014 som fullstendig uakseptabel.

Vedkommende skal ha varslet Unge Høyre sentralt, ved generalsekretær Christopher Wand. Wand ønsker ikke å kommentere saken akkurat nå.

Generalsekretær i Unge Høyre, Maria Sanner, beskriver hendelsen som «forferdelig og fullstendig uakseptabelt» og sier at slikt ikke skal skje i Unge Høyre.

Aftenposten har også vært i kontakt med jenta som i 2014 var 16 år. Hun bekrefter hendelsen og sier det er noe hun har forsøkt å fortrenge.

- Sviktet grovt

Høyre og Unge Høyre har erkjent grov svikt i behandlingen og oppfølgingen av tidligere innkomne varsler, og har beklaget på det sterkeste overfor varslerne.

– Organisasjonen har sviktet grovt i behandlingen og oppfølgingen av tidligere innkomne varsler. Dette beklager vi på det sterkeste overfor varslerne, skriver Høyre og Unge Høyre i en felles pressemelding fredag ettermiddag.

Tonning Riise trakk seg som leder av Unge Høyre ved midnatt natt til torsdag. Begrunnelsen var ting han hadde gjort i ungdomstiden, men skrev at det ikke foreligger noen varsler mot ham.

Den uttalelsen har blitt tilbakevist av flere medier, og det viser seg at det skal ha kommet inn varsler på Tonning Riise både før og etter han gikk av som leder av ungdomspartiet.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!