Tidligere leder i Unge Høyre, Kristian Tonning Riise, hadde seksuell omgang med en 16 år gammel, svært beruset jente på fylkesårsmøtet i 2014, skriver Aftenposten.

Tonning Riise var sentralstyremedlem i Høyre på denne tiden, og 25 år gammel. Saken ble umiddelbart varslet om, men det fikk ingen konsekvenser.

I juni 2014, tre måneder etter hendelsen, ble Tonning Riise valgt til leder av Unge Høyre.

«Det stemmer at vi begge hadde drukket og at vi hadde sex. Det skulle aldri ha skjedd og jeg beklager. Utover det henviser jeg til Høyres generalsekretær, John-Ragnar Aarset», skriver Kristian Tonning Riise i en e-post til Aftenposten.

- Forsøkt å fortrenge

Vedkommende skal ha varslet Unge Høyre sentralt, ved generalsekretær Christopher Wand. Wand ønsker ikke å kommentere saken akkurat nå.

Generalsekretær i Unge Høyre, Maria Sanner, beskriver hendelsen som «forferdelig og fullstendig uakseptabelt» og sier at slikt ikke skal skje i Unge Høyre.

Aftenposten har også vært i kontakt med jenta som i 2014 var 16 år. Hun bekrefter hendelsen og sier det er noe hun har forsøkt å fortrenge.

- Sviktet grovt

Høyre og Unge Høyre har erkjent grov svikt i behandlingen og oppfølgingen av tidligere innkomne varsler, og har beklaget på det sterkeste overfor varslerne.

– Organisasjonen har sviktet grovt i behandlingen og oppfølgingen av tidligere innkomne varsler. Dette beklager vi på det sterkeste overfor varslerne, skriver Høyre og Unge Høyre i en felles pressemelding fredag ettermiddag.

Tonning Riise trakk seg som leder av Unge Høyre ved midnatt natt til torsdag. Begrunnelsen var ting han hadde gjort i ungdomstiden, men skrev at det ikke foreligger noen varsler mot ham.

Den uttalelsen har blitt tilbakevist av flere medier, og det viser seg at det skal ha kommet inn varsler på Tonning Riise både før og etter han gikk av som leder av ungdomspartiet.