*Nettavisen* Nyheter.

Kristin jubler over Jens

SV-leder Kristin Halvorsen er strålende fornøyd med at Ap-leder Jens Stoltenberg ønsker å danne en flertallsregjering. Nå vil hun slutte å krangle med Stoltenberg.

- Det åpner for helt nye muligheter i norsk politikk når Jens sier klart ifra om at en flertallsregjering er Arbeiderpartiets klare mål, sier Kristin Halvorsen til TV 2 Nettavisen.

Det var på partiets landsstyremøte i går at Stoltenberg erklærte at valgkampen før stortingsvalget i 2005 er i gang. Partiet vil satse alt på å komme i regjeringsposisjon. Det innebærer at partiet som har en lang «eneveldig» historie bak seg nå fullt ut har erkjent at de må samarbeide med andre partier hvis de skal komme i regjering igjen.

Bred invitasjon
- Vårt mål er å etablere en flertallsregjering, sa Stoltenberg og inviterte sentrum- og venstrepartiene til et samarbeid.

Det innebærer at Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Kristelig Folkeparti finner sammen, hvis KrF vel og merke skulle ønske å skifte side.

Kristin Halvorsen er enig med Jens Stoltenberg om at det er på tide å starte valgkampen.

- Vi må starte langspurten mot en flertallsregjering med én gang, sier hun.

Ønsker en god tone
Hun frykter ikke at den store uenigheten mellom de to partiene, som er kommet klart fram de siste ukene, skal ødelegge for de «revolusjonære» regjeringsplanene.

- Vi må ha selvstendige partier med en egen partipolitikk. Det blir ikke noen dynamikk og ny politikk hvis alle tenker likt. Samtidig må vi klare å finne en god tone på områdene der vi er uenige, det har vi ikke klart så veldig godt de siste ukene, medgir hun.

- I hvor stor grad står uenigheten om EU i veien for en flertallsregjering med Ap og SV?

- Arbeiderpartiets tempoplan er viktig. Hvis Ap vil sende en medlemssøknad i 2005 eller i 2006, blir det ikke en ny politikk med to klare regjeringsalternativer. Men jeg regner med at Ap åpner for at en EU-søknad kan sendes i løpet av neste stortingsperiode, det kan for eksempel bli på slutten av perioden, sier Halvorsen.

SV-lederen gjør det samtidig klart at det ikke er aktuelt for SV å delta i en regjering som sender en EU-søknad.

- Det vil ikke være ryddig av et Nei til EU-parti å forhandle fram en EU-avtale som vi vil si nei til.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.