*Nettavisen* Nyheter.

Kristin komfortabel med fly-nei

Kristin Halvorsen er komfortabel med storingsgruppas nei til nye jagerfly.

24.11.06 09:08

Onsdag kveld gikk SVs storingsgruppe inn for å beholde dagens F-16-fly i stedet for å gå til innkjøp av nye. Dette til tross for at regjeringen enda ikke har behandlet saken ferdig.

- Kristin Halvorsen er helt komfortabel med beslutningen som er tatt, sier statssekretær i Finansdepartementet Roger Sandum til Nettavisen.

- Det stortingsgruppa presiserte er at vi primært ønsker å oppgradere F-16 flyene, og det tar vi med oss i den videre prosessen, sier Sandum.

Ikke i strid
Overfor Dagsavisen avviser finansminister og SV-leder Kristin Halvorsen at vedtaket er i strid med regjeringens politikk.

– Nei, prosessen rundt dette er klar og åpen i regjeringen. Det er viktig å sikre at valget som tas er velbegrunnet og basert på Norges faktiske behov, sier Halvorsen til Dagsavisen.

Merkelig
Forsvarspolitisk talsmann i Senterpartiet, Alf Ivar Samuelsen, sier til Nettavisen at han synes det er en merkelig avgjørelse stortingsgruppa har tatt.

- Jeg vil stille spørsmål til hvordan SV har tenkt at vi skal ivareta vår suverenitet. F-15 flyene har en levetid på 15 år, da er de definitivt ute av drift, og det vil ikke være noen hensikt i å oppgradere dem, sier Samuelsen. Han mener avgjørelsen får bli SVs problem å løse.

- Det vil ikke få noen innflytelse på regjeringens videre arbeid.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.