*Nettavisen* Nyheter.

Kristin og Jens fyrer opp valggrillen

Ap-leder Jens Stoltenberg og SV-leder Kristin Halvorsen presenterte fire konkrete valgløfter på et stort LO-møte i dag. Se løftene og si din mening.

14.09.04 14:11

Nøyaktig ett år før neste stortingsvalg er partilederne i gang med å forberede neste års grillsesong. I dag var det Jens Stoltenberg og Kristin Halvorsen sin tur til å begynne å varme valgflesket.

På landsmøtet til Handel og Kontor i Oslo var de enige med det mektige LO-forbundet om fire punkter som begge partiene vil vedta hvis de vinner valget:

1. Gjøre om eventuelle endringer om midlertidige ansettelser

Klikk på bildet for å forstørre.

Regjeringen har foreslått å lette på regelverket rundt midlertidige ansettelser. Hvis vedtaket blir vedtatt med støtte av Frp før valget, lover både Ap og SV å gjøre om vedtaket allerede i 2005.

2. Legge ned veto mot EU’s forslag om tjenestedirektiv
Direktivet åpner for at selskaper og selvstendig næringsdrivende kan tilby tjenester i Norge. De kan konkurrere fritt om oppdrag og bruke egne ansatte med opprinnelseslandets lønninger og betingelser. Overgangsordninger er ikke tillatt og både SV og Ap frykter at sosial dumping dermed vil bli vanskelig å hindre.

3. Doble fratrekket i selvangivelsen for fagforeningskontingenter
Men verken Stoltenberg eller Halvorsen vil love noe konkret om hvor fort doblingen skal skje.

4.Sikre lovfestet tjenestepensjon og sikre tilleggspensjon for deltidsansatte
Både Stoltenberg og Halvorsen synes det er «rykende urettferdig» at personer som har jobbet deltid og betalt pensjonsavgift ender opp med samme pensjon som personer som ikke har betalt noen avgift.

Mellom 700.000 til 900.000 personer i Norge står uten tjenestepensjon. Dette vil Ap og SV endre.

Her kan du diskutere valgløftene

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.