RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kristin presser Siv

Finansminister Kristin Halvorsen beskylder Frp-forman Siv Jensen for å føre velgerne bak lyset.

– Når Jensen ikke vil stille ultimatum om økonomisk politikk overfor Høyre så har hun plutselig gitt bort Frp-politikk for 30 milliarder kroner. Hva blir Frp uten 30 milliarder? Nå må vi få Jensens prioriteringsliste, sier finansminister og SV-leder Kristin Halvorsen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Bakgrunnen er at Fremskrittspartiets finanspolitiske talsmann Ulf Leirstein tirsdag gjorde det klart at Høyre må bøye av og godta at det brukes mer oljepenger enn de fire prosentene som den såkalte handlingsregelen tillater.

Intet ultimatum
– Mitt råd overfor mitt parti er å stille ultimatum om den økonomiske politikken, sa Leirstein til Dagens Næringsliv.

Siv Jensen vil ikke stille seg bak denne uttalelsen, og dempet onsdag budskapet til Leirstein.

– Jeg vil være den siste i Fremskrittspartiet som forhandler åpent om dette. Men personlig oppfordrer jeg til en debatt i partiet om disse tingene, sa Siv Jensen til ANB.

Finansminister Kristin Halvorsen krever at Frp-formannen nå avklarer situasjonen i god tid før valget om partiet skal bruke flere oljemilliarder enn de andre partiene eller ikke.

Fugler på taket
– Frp vil bruke 15 milliarder kroner mer i budsjettet, samtidig som partiet kutter netto 14 milliarder i offentlig sektor. I det siste beløpet ligger over ni milliarder i bistand som Høyre, KrF og Venstre har forpliktet seg til å støtte pluss et urealisk kutt på seks milliarder i landbruksstøtte, sier Halvorsen og viser til at Frp også vil gi skattelettelser på 21 milliarder kroner.

– Her snakker vi om en manko på 30 milliarder kroner og programposter som i realiteten er en rekke «fugler på taket». Frp og Høyre blir nok enige om en stor skattelettelse, men der stopper enigheten. Skal Frp prioritere minstepensjonistene eller lavere avgifter? Skal Frp prioritere mer helse eller mer politi? Frp blir nesten lik Høyre når de mangler 30 milliarder kroner. Da står vi igjen med rendyrket Høyre-politikk, sier Halvorsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere