RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kristin tror på regjeringsskifte

Sist oppdatert:
- Jeg har tro på betydelig turbulens og regjeringsskifte til høsten, sier SV-leder Kristin Halvorsen etter at partiet har gjort et brakvalg.

Årets kommune- og fylkestingsvalg ser på mange måter ut til å være et protestvalg. Alle de tre regjeringspartiene, Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre går tilbake, mens SV og Frp går klart fram.

KrF ville ha tapt hele ni representanter hvis det hadde vært stortingsvalg nå. Høyre ville tapt fem mens Venstre ville tapt en av to representanter.

Kristin Halvorsen mener at valget bør være et kraftig signal til KrF om at partiet nå bør se seg etter andre samarbeidspartnere på Stortinget

– Jeg er spent på denne høsten og våren. Det er ikke utenkelig med betydelig turbulens og kanskje regjeringsskifte, sa Halvorsen under partilederdebatten på Stortinget ved midnatt.

Avvist av Bondevik
Men den tankegangen ville ikke statsminister Kjell Magne Bondevik være med på.

- Det er en alt for enkel analyse å si at KrF gjør et dårlig valg på grunn av det tette samarbeidet med Høyre. Vi blir sittende i regjeringen. Når vi føler at vi ikke får gjennomslag for den politikken vi ønsker, vil vi eventuelt gå ut, mente Bondevik.

Skuffet Valgerd
KrF-leder Valgerd Svarstad Haugland vil på sin side ikke vurdere sin stilling som følge av valgresultatet.

– Vi har ikke fått det løftet vi håpet på gjennom valgkampen. Men jeg er valgt som leder for to år. Nå skal vi sette oss ned og analysere dette resultatet, sa Svarstad Haugland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere