RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kristina (11) og pappa gir bort sommerferie på hytta

LÅNER UT HYTTA GRATIS: For fjerde året på rad låner Rune Osmundsen og datteren Kristina Dahl Osmundsen (11) ut hytta til familier som trenger et rimelig feriealternativ.
LÅNER UT HYTTA GRATIS: For fjerde året på rad låner Rune Osmundsen og datteren Kristina Dahl Osmundsen (11) ut hytta til familier som trenger et rimelig feriealternativ. (privat)
Sist oppdatert:
Låner ut hytta gratis i sommerferien. - Det vanskeligste er å velge ut de som skal låne den.

«Jeg og dattera mi (11år) ønsker å gi bort en sommerferie til en familie med barn i skolealder. Fra lørdag 14 juli låner vi bort hytta 1 uke til en familie som ikke har økonomisk mulighet til å gi barna sine dette» skriver Rune Osmundsen på Facebook.

Med hytta utenfor Arendal får den heldige familien også gratis mat fra den lokale Kiwi-butikken og inngangsbilletter på Frolandia Badeanlegg, Vitensenteret Sørlandet og Kristiandsand Dyre og Fritidspark.

- Kristina synes det er veldig stas, og hun låner også vekk båten sin. Det er en liten motorbåt, sier Osmundsen til Nettavisen.

Vanskelig å velge ut familie

Dette er fjerde året Rune og Kristina låner ut hytta gratis.

- Det vanskeligste er å velge ut familien som skal låne hytta, for det er så mange familier som hadde trengt et slikt tilbud, sier Osmundsen.

HYTTA: Hytta til Rune og Kristina ligger ved et innlandsvann like ved Arendal.

Allerede nå har han fått inn 150 til 200 e-poster fra personer som ønsker å låne hytta gratis. Rune sier at svært mange av disse har reelle behov for et gratis tilbud til seg og familien i sommer.

- Det er mange skjebner. Mange som ikke har det like godt som andre, sier Osmundsen etter å ha lest gjennom e-postene.

«Skulle vært flere som dere»

Mange setter pris på gesten fra familien. Det går fram av kommentarene på Osmundsens Facebook-melding:

«Er det mulig? Tenk om alle mennesker var som deg, Rune, så var det ingen vold, og ran, krig og misunnelse, men bare fred på jorden.»

«Dette kaller jeg virkelig for medmenneskelighet.»

«Fantastisk gjort av deg og din datter, blir til stor glede for den familien som får dette.»

«Så flott! ❤️ Det skulle vært flere som deg å din datter her i verden!!»

«Takk for at det finnes mennesker som du.»

«Dette er det fineste jeg har lest om enn på lenge. Det skulle vært flere av dere.»

- Stor interesse

- Vi ser at etterspørselen er langt større enn tilbudene som finnes der ute, dessverre. Gratis utlån av hytter og gratisbilletter, er de tilbudene det er størst etterspørsel etter, sier Kristin Oudmayer i Unicef til Nettavisen.

Unicef har tidligere år drevet Feriesentralen, som formidlet gratis hus og hytter i feriesesongen.

- Det er ressurskrevende å drive en slik side, og pågangen er stor. Vi håper å få på plass en løsning som gjør det mulig, sier Oudmayer og legger til at det er mulig å bruke finn.no eller Facebook-grupper som denne til å formidle slike tilbud.

- Det kan også fungere å ha det som en offentlig post på egen Facebook-side, da det erfaringsvis er stor delingsvilje når det gjelder den type innlegg, sier hun.

- Aldri hatt problemer

Utlåner Rune Osmundsen sier til Nettavisen at han aldri har hatt problemer knyttet til utlån av hytta.

- Alle familiene har vært veldig ryddige og ordentlige. Vi har alltid fått tilbake hytta nyvasket og ryddig, sier han.

- Å låne ut en hytte bygges på gjensidig tillit, og bør ikke bli en konkurranse om hvem som har det verst og fortjener det «mest». De som trenger denne typen tjenester, trenger å bli møtt med respekt og likeverd, sier Oudmayer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere