*Nettavisen* Nyheter.

Kristins valgknep

Kristin Halvorsen avslører hvilke knep hun vil bruke i valgkampen.

10.08.07 07:57

VATERLANDSPARKEN (Nettavisen): Kristin Halvorsen har drevet valgkamp i over 25 år, men høstens kommune- og fylkestingsvalg blir hennes tøffeste noensinne. Årsaken er at hun nå er også er finansminister i tillegg til SV-leder.

- Jeg har prøvd det noen dager allerede, og jeg kan understreke at det er slitsomt. Regjeringen skal jo lage budsjett i tillegg til å drive valgkamp.

Det er egentlig to fulle heltidsjobber hver for seg. Det går i ett, men jeg har jo valgt det selv, sier hun til Nettavisen.

Gir bort ansvar
For å holde ut løpet fram til valgdagen 10. september vil hun gi fra seg ansvar.

- Det viktigste er at en klarer å gjøre det viktigste først, og å delegere oppgaver. Det er også viktig å sørge for at de som får delegert ansvar får fullmakt til å ta beslutninger, sier hun.

Sover overalt
Et annet knep som Halvorsen allerede har benyttet seg av, er å ha bruke mye tid med familien, i en periode.

- Jeg har hatt ferie og fått fylt opp tid med familien, så jeg har litt å gå på. Jeg har heldigvis en tålmodig mann og barn smiler hun.

- Dessuten gjelder det å få sove. Jeg er blitt flink til å duppe litt av når det byr seg en mulighet.

Krisemøte
Halvorsen har hatt både oppturer og nedturer i valgkampene de siste årene. Ved stortingsvalget i 2005 var valgdagsprognosene for SV så dårlige at hun innkalte landsstyret til krisemøte før valgvaken. Partiet endte på 8,8 prosent. Kontrasten var stor til kommune- og fylkestingsvalget i 2003. Da gikk SV fram 4,6 prosentpoeng til 12,4 prosent. Ved stortingsvalget i 2001 ble SV det tredje største politiske partiet i Oslo med en oppslutning på 16,9 prosent og tre stortingsrepresentanter.

- Ikke nervøs
I år må SV overbevise velgerne om at partiet har klart å holde valgløftene sine i den rødgrønne regjeringen. Men Halvorsen er ikke nervøs før den store styrkeprøven.

- Jeg gleder meg fordi valgkampen vil handle om engasjement for blant annet miljøvern som SV har brent for lenge. Dessuten har vi mange resultater å vise til. Det er ikke mange velgere som har fått så god uttelling for sin stemme som SV-velgerne, sier hun selvsikkert.

Men SV-lederen er ikke mer skråsikker enn at hun ikke tar sikte på å tangere valgregesultatet fra 2003.

- Det må skje et jordskjelv hvis vi skal slå det forrige kommune- og fylkestingsvalget. Vi jobber mot resultatet fra stortingsvalget i 2005, og vil bli svært fornøyd med 8,8 prosent, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.