RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kritikk etter nestenkrasj i lufta

En uoppmerksom flygeleder får kritikk etter at to passasjerfly passerte mindre enn 650 meter fra hverandre over Brandbu i Oppland i juni i fjor.

Nestenulykken skjedde da et Widerøe-fly på vei fra Værnes til Sandefjord kom farlig nær et fly fra Braathens som var på vei fra Gardermoen til Molde 3. juni i fjor, skriver Adresseavisen.

Til sammen hadde de to flyene 148 passasjerer og åtte besetningsmedlemmer.

Flyene hadde kryssende kurs og kunne ikke se hverandre inne i skydekket. De fløy etter anvisninger fra en flygeleder i Oslo kontrollsentral Røyken, helt til flyenes varslingssystemer gjorde pilotene oppmerksomme på kollisjonsfaren og fikk dem til å justere høyden i forhold til hverandre.

Havarikommisjonen for sivil luftfart og jernbane konkluderer med at situasjonen skyldtes flygelederen. Kommisjonen understreker at det er en flygeleders plikt å være frisk og opplagt på jobb. Det skal ikke denne flygelederen ha vært.

Kommisjonen anbefaler ledelsen og ansatte ved Oslo kontrollsentral å finne måter å fange opp private forhold hos ansatte som kan gjøre det nødvendig å ta dem ut av aktiv tjeneste.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere