Kritikk mot NRKs Krekar-intervju

Oslos varaordfører Libe Rieber-Mohn (Ap) har liten forståelse for at NRK opptrådte som mikrofonstativ for Krekar.

Oslos varaordfører Libe Rieber-Mohn (Ap) har liten forståelse for at NRK opptrådte som mikrofonstativ for Krekar. Foto: Heiko Junge (NTB Scanpix)

Oslos varaordfører Libe Rieber-Mohn (Ap) forstår ikke hvorfor NRK kringkastet mulla Krekars synspunkter onsdag.

- Jeg forstår ikke NRKs begrunnelse for å bruke sin beste sendetid for å kringkaste Krekars farlige budskap, hvorfor de gir ham en mikrofon på denne måten, sier Rieber-Mohn til Dagsavisen.

NRK Dagsrevyen sendte onsdag et 13 minutter langt intervju med mulla Krekar, og fulgte det opp med debatter både på radio og fjernsyn.

- Krekar har selvsagt ytringsfrihet, men på generelt grunnlag vil jeg advare mot å løpe islamisters ærend. Krekar er altså dømt for å være en fare for rikets sikkerhet. Ikke bare i fortid, men i framtid. Vi trenger ikke få ham til å gjenta ting han allerede har sagt for å vite at han er en farlig mann. Vi må forstå alvoret i det han er dømt for, sier Rieber-Mohn.

Styreleder William Nygaard i Norsk PEN er mindre kritisk.

- Man må balansere to hensyn. Det ene er den journalistiske viktigheten av å vise fram hva fundamentalisme er. Det andre er å være kritisk til meningene han forfekter. Så kan man alltid diskutere hvor stor sendeflate man skal bruke. Man ønsker ikke å lage talerstol for noe antidemokratisk. Men det er vanskelig å se akkurat dette intervjuet som propaganda, selv om vi må være klar over at han kan skape frykt blant flere, også blant sine egne, med sin voldsomhet, sier Nygaard.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.