Kritiserer fraværende fedre

Foto: (scanpix)

Kjendisfedre som prioriterer bort fødsel til fordel for noe annet, kan påvirke andre fedre til å gjøre det samme. Det frykter leder av Den norske Jordmorforening, Anne Marit Tangen. Si din mening.

09.03.04 08:54

I helgen fikk vi nok et eksempel på at en idrettskjendis prioriterte bort en fødsel på grunn av en viktig kamp, renn eller liknende. Skiløperen Anders Aukland valgte å gå Vasaloppet, mens kona fødte i Oslo.

- Jeg må si jeg stiller meg undrende til en slik prioritering. Selvfølgelig står folk fritt til å gjøre som de vil og jeg skal ikke dømme noen for det de gjør, men jeg kan ikke se hvilke begivenheter som er viktigere enn en fødsel, sier leder av Den norske Jordmorforening, Anne Marit Tangen til P4 Nyhetene.

HTML EMBED
SI DIN MENING:
Bør kjendiser prioritere fødsel foran idrett?
Ja, de er rollemodeller
De må få velge selv
Nei, idrett er viktigst
Bryr meg ikke

Se resultat

Nylig valgte NRK-medarbeid Morten Stenberg å dekke skiskytter-VM, selv om kona fødte kort tid etter at han reiste hjemmefra. Anne Marit Tangen stusser over at fedre prioriterer slik og frykter signaleffekten.

- Det kan jo hende at når kjente og profilerte mennesker velger å prioritere bort en fødsel, så er det greit for meg og deg å gjøre det samme. Det som er viktig for meg å understreke er at fedrene på denne måten velger bort noe som er den største opplevelsen et menneske kan oppleve. Det synes jeg er synd, sier Tangen.

Også leder av Norges Kvinne- og Familieforbund, Bjarnhild Hodneland, reagerer på at fedre velger bort fødsel til fordel for jobb og liknende.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag