*Nettavisen* Nyheter.

Kritiserer Navarsete for sykehusmøte

Foto: Holm, Morten (SCANPIX)

Veiminister Liv Signe Navarsete (Sp) vil snakke om sykehuset i hjembygden sin i regjeringslunsjen torsdag.

13.08.09 10:57

Det er avisen Firda som skriver at Sp-leder og samferdselsminister Liv Signe Navarsete har bedt om et møte med helse- og omsorgsminister Bjarne Håkon Hanssen på regjeringslunsjen som starter klokken 12.15 torsdag.

Helse- og omsorgsdepartementet bekrefter overfor Nettavisen at Navarsete har bedt om å få møte Bjarne Håkon Hanssen i en pause i forbindelse med statsrådsmøtet. Temaet skal være sykehus og samhandlingsreformen.

Avisen Firda skriver at Helse Vest og Helse Førde i denne forbindelsen har blitt bedt om å fremskaffe informasjon om en mindre omorganisering ved Lærdal sykehus. Lærdal er veiministerens hjembygd.

– Tankevekkende
Styreleder i Helse Vest, Clara Øberg, er kritisk til at veiministeren går til helseministeren med saken.

– En minister står fritt til å spørre om hva som helst, men Navarsete går her inn på detaljnivå på en annen statsråds saksfelt og opererer som tillitsvalgt for en liten gruppe ved sykehuset i Lærdal. En annen ting er at noe tilsvarende aldri skjer når vi det handler om Førde sentralsykehus. Vi har kuttet flere titalls senger i Førde og lagt ned hele avdelinger – uten å høre et ord fra Navarsete. Men når det blir gjort en minimal endring i Lærdal, så går hun til helseministeren. Jeg syns det er tankevekkende, sier Øberg til avisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Firda

Fem millioner
Firda skriver at endringen ved Lærdal sykehus består i at dagens overvåking skal splittes opp og flyttes til sykehusets medisinske sengepost og avdeling for akuttmedisin.

Endringen vil medføre at det kuttes et par senger og personalet må jobbe på en annen måte, men ingen ansatte mister jobben.

Ifølge klinikkdirektør Arve Varden vil sykehuset spare fem millioner kroner på tiltaket ved at de unngår å leie inn sykepleiere fra vikarbyrå.

– Rystet
Navarsete selv sier til Firda at hun er rystet over at Øberg kritiserer henne før møtet har funnet sted.

– Det er slett ikke uvanlig at kollegaer møtes og snakker seg imellom. Heldigvis trenger jeg ikke spørre Clara Øberg om lov til det. Det jeg og Hanssen snakker om over en regjeringslunsj er mellom meg og han, sier Liv Signe Navarsete til avisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag