RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kritisk blodmangel i Oslo

Sist oppdatert:
Blodbanken i Oslo har så lite blod på lager at planlagte operasjoner står i fare for å bli utsatt.

I en pressemelding skriver Blodbanken i Oslo at den frykter kriselignende tilstander om det ikke snart kommer inn mer blod:

- Jeg mener man skal være forsiktig med å krisemaksimere, men nå er lagrene blitt så lave at jeg vil betegne situasjonen som kritisk om vi ikke får inn mer blod i Oslo, sier avdelingssjef Elisabeth Rosvold ved Blodbanken i Oslo i en pressemelding tirsdag.

Ifølge Blodbanken ligger sykehusene i Oslo på grensen til å måtte utsette operasjoner og viktige behandlinger på grunn av for små blodlagre.

Kjøper fra Sverige
Oslo-ordfører Per Ditlef-Simonsen har engasjert seg i saken, og oppfordrer alle som har anledning til å bidra med blod:

- Å gi blod er en av de fineste tingene folk kan gjøre for sine medmennesker. Jeg oppfordrer alle Oslo-borgere til å hjelpe Blodbanken, sier ordføreren som selv var giver til han på grunn av alderen måtte gi seg som 64-åring.

For å skaffe blodgivere har Blodbanken også tatt direkte kontakt med en rekke bedrifter for å be dem oppfordre sine ansatte til å engasjere seg i blodsaken så snart som mulig.

Norges største blodbank befinner seg på Ullevål universitetssykehus. Banken forsyner alle sykehus i Oslo med blod og blodprodukter, og trenger 1000 blodgivere hver uke for å kunne levere nok blod til alle pasientene.

Få blodgivere og høyt forbruk er årsaken til den prekære blodmangelen. For å kunne gjennomføre operasjoner og annen behandling, må Blodbanken i Oslo nå kjøpe blod fra andre fylker og fra Sverige.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere