RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kritisk for gutt (8) etter båtulykke

Sist oppdatert:
Fritidsbåt sank ved Bømlo.

Tilstanden var natt til onsdag kritisk for en åtte år gammel gutt som tirsdag ettermiddag falt i sjøen fra en båt ved Bømlo i Hordaland.

Gutten ble funnet i sjøen av dykkere klokken 18.14. Det ble startet gjenopplivning på stedet før han ble fløyet til Bergen og Haukeland.

- Det har vært en ulykke med en fritidsbåt ved Rolfsnes i Bømlo. To personer er involvert, blant annet et barn. En er skadet og den andre er savnet, sa redningsleder Johan Mannsåker ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge til Nettavisen tirsdag ettermiddag.

Det pågikk da søk etter den savnede personen, en åtte år gammel gutt.

- Vi har sendt en del ressurser til stedet, blant annet dykkere fra Bergen og Haugesund, en luftambulanse og et Sea King-helikopter fra Sola, sa Mannsåker.

Klokken 18.15 ble det bekreftet at gutten var blitt funnet livløs i vannet, og at han ble fraktet til sykehus.

Gutten skal ha ligget i vannet i over en time før han ble funnet.

- Tilstanden til den åtte år gamle gutten som ble fraktet til Haukeland universitetssykehus etter en drukningsulykke på Bømlo tirsdag kveld, er kritisk. Gutten er operert og får intensivbehandling, skriver Haukeland sykehus i en pressemelding sent tirsdag kveld.

Årsaken til havariet er foreløpig ikke kjent.

Gutten var om bord i båten sammen med sin far da båten havarerte. Faren slapp fra havariet med lettere skader.

- Vi har foreløpig lite informasjon om hendelsesforløpet. De to var ute i en båt av typen Askeladden, på 22-23 fot. Båten er ikke hevet, sier operasjonsleder Norunn Byrknes i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til NTB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere