RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kritisk for smittet i Tromsø

Sist oppdatert:
Situasjonen er svært alvorlig for en mann i 40-årene som er innlagt ved Universitetssykehuset Nord-Norge med legionella-smitte.

- Mannen befinner seg på intensivavdelingen ved sykehuset og får behandling der, opplyser informasjonskonsulent Knut Hansen ved Universitetssykehuset Nord-Norge til TV 2 Nettavisen. Ifølge Hansen er tilstanden for mannen svært alvorlig. Mannen har i perioder ligget i respirator.

Mannen, som er fra Nord-Norge, ble innlagt fra Kirkenes søndag med lungebetennelse og klare symptomer på legionella-smitte. Vedkommende har vært på besøk i Fredrikstad i pinsen og er trolig blitt smittet der.

- Vi har ingen andre tilfeller av legionella-smitte og kjenner ikke til andre tilfeller i Nord-Norge, sier Hansen.

Universitetssykehuset Nord-Norge har hatt løpende kontakt med Folkehelseinstituttet og Sykehuset Østfold etter at mannen ble innlagt.

Mandag ble en kvinne innlagt på sykehus i Drammen med legionella. Tilstanden hennes skal imidlertid ikke være alvorlig. Også hun har vært i Østfold nylig.

En 60 år gammel mann fra Lørenskog kan også være smittet. Vedkommende ligger nå til observasjon på Akershus universitetssykehus, skriver Romerikes Blad. Mannen oppholdt seg i Østfold før han ble lagt inn fredag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere