*Nettavisen* Nyheter.

Kritisk for smittet i Tromsø

Situasjonen er svært alvorlig for en mann i 40-årene som er innlagt ved Universitetssykehuset Nord-Norge med legionella-smitte.

24.05.05 19:22

- Mannen befinner seg på intensivavdelingen ved sykehuset og får behandling der, opplyser informasjonskonsulent Knut Hansen ved Universitetssykehuset Nord-Norge til TV 2 Nettavisen. Ifølge Hansen er tilstanden for mannen svært alvorlig. Mannen har i perioder ligget i respirator.

Mannen, som er fra Nord-Norge, ble innlagt fra Kirkenes søndag med lungebetennelse og klare symptomer på legionella-smitte. Vedkommende har vært på besøk i Fredrikstad i pinsen og er trolig blitt smittet der.

- Vi har ingen andre tilfeller av legionella-smitte og kjenner ikke til andre tilfeller i Nord-Norge, sier Hansen.

Universitetssykehuset Nord-Norge har hatt løpende kontakt med Folkehelseinstituttet og Sykehuset Østfold etter at mannen ble innlagt.

Mandag ble en kvinne innlagt på sykehus i Drammen med legionella. Tilstanden hennes skal imidlertid ikke være alvorlig. Også hun har vært i Østfold nylig.

En 60 år gammel mann fra Lørenskog kan også være smittet. Vedkommende ligger nå til observasjon på Akershus universitetssykehus, skriver Romerikes Blad. Mannen oppholdt seg i Østfold før han ble lagt inn fredag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.