Gå til sidens hovedinnhold

Kritisk for snøskredoffer

Den 11 år gamle gutten som ble tatt av snøskred onsdag, blir nå operert ved Haukeland sykehus. Tilstanden til gutten er kritisk.

Elleveåringen ankom sykehuset 15.15, og lå klokken 16 på operasjonsbordet.

- Tilstanden hans er kritisk og ustabil. Han blir nå operert, sier informasjonsdirektør Mona Høgli ved Haukeland sykehus til TV 2 Nettavisen. Gutten var sterkt nedkjølt da han ble fløyet inn onsdag ettermiddag.

Klokka 18.15 blir gutten fortsatt operert, og tilstanden er den samme som da han kom til sykehuset.

- Gutten er funnet i live og blir nå fløyet til Haukeland sykehus. Vi vet foreløpig ikke noe om tilstanden til gutten, men han er i live, sa pressesjef Anders Bang-Andersen ved Hovedredningssentralen på Sola til TV 2 Nettavisen ved 14.30-tiden. Gutten hadde da ligget begravet i snøen i to timer.

Skredet gikk ved Myrdal ved Bergensbanen i Sogn og Fjordane. Gutten fra Bergen var på skitur med familien da raset gikk.

Seks lavinehunder
Den første meldingen om skredet kom klokken 12.20. Flere personer ble tatt i raset. Et barn ble meldt savnet. Seks lavinehunder og rundt 12 personer gikk inn i skredområdet for å finne barnet, som altså ble funnet i live.

- Vi vet lite om omstendighetene. Vi tror de var på skitur da skredet gikk, sa redningsleder Ola Vaage til TV 2 Nettavisen tidligere i dag.


- Flott vær og vindstille
Kjell Arne Aksnes, hotelleier ved Vatnahalsen Høyfjellshotell, sier det er flott vær og vindstille i området. Hotellet han driver ligger bare noen få kilometer fra rasstedet.

- Jeg har stått og sett med kikkert opp i området. Rasområdet ligger noen kilometer opp i fjellsiden, sier Aksnes til TV 2 Nettavisen.


Han opplyser at de ikke hørte noe da raset gikk.

- Rasområdet ligger over Bergensbanen. I området ligger det noen gamle vokterboliger som NSB har solgt til privatpersoner, sier Aksnes.

- Bratt og ulendt terreng
- Mine gjester går aldri i det området. Ikke på denne tiden. Det er veldig bratt der oppe og ulendt terreng for å gå på ski, sier Aksnes.

Han fulgte dramaet med kikkert fra hotellet.

Raset gikk ved Lillekleven vaktarbustad ved Bergensbanen. Dette ble solgt til private i 1995.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot