*Nettavisen* Nyheter.

Kritisk for to kvinner etter brann i Stavanger

To kvinner er kritisk skadd etter brannen i et bolighus i Stavanger søndag. Foto: Carina Johansen (NTB Scanpix)

To kvinner ble sendt til sykehus etter en brann i et bolighus i Stavanger sentrum søndag morgen. De to er kritisk skadd, opplyser sykehuset.

17.12.17 13:24

Det var full overtenning i andre etasje i boligen, som ligger i Rosenkildegata på Storhaug i Stavanger. Boligen ligger i et område med tett trehusbebyggelse, og derfor ble nabohusene evakuert på grunn av spredningsfare.

– De to personene som er reddet ut av huset fikk behandling av ambulansepersonell på stedet, opplyste operasjonsleder Kurt Løklingholm i Sørvest politidistrikt til NTB litt før klokken sju søndag morgen.

De to ble sendt videre til Stavanger universitetssjukehus i ambulanse. Sykehuset opplyser litt før halv ti at begge kvinnene er kritisk skadd og at tilstanden er ustabil. Begge er i 60-årene. Kvinnene er overført til brannskadeavdelingen ved Haukeland universitetssjukehus i Bergen.

Klikk på bildet for å forstørre.

To kvinner er sendt til brannskadeavdelingen på Haukeland universitetssjukehus etter en kraftig boligbrann i Stavanger søndag morgen. Foto: Carina Johansen (NTB Scanpix)

Litt før klokken 9 søndag morgen opplyser politiet at brannen er slukket. De åtte personene som ble evakuert fra de to nærmeste nabohusene har nå fått lov til å komme tilbake til sine hus. Huset som brant har fått store skader.

Årsaken til brannen er ikke kjent. Kriminalteknikere fra politiet skal undersøke brannstedet når det er praktisk mulig, antakelig ikke før mandag.

Politiet fikk beskjed om brannen klokken 6.34 søndag morgen.

Lier

Tre personer er evakuert og kjørt til legevakt for sjekk etter at det brøt ut brann i en tremannsbolig på Nøste i Lier i Buskerud søndag morgen.

– En politipatrulje var tett på stedet da meldingen kom. De så det var åpne flammer i bygget. De tok seg inn på en av adressene og fikk ut en person som lå og sov. Det ble gjort slukkeforsøk, men brannvesenet måtte til for å få helt kontroll, sier operasjonsleder André Kråkenes i Sørøst politidistrikt til NTB.

Det var de to andre personene som meldte fra om brannen. De kom seg ut på egen hånd.

Politiet opplyser at brannvesenet har kontroll på stedet og jobber med etterslukking i morgentimene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag