RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kritisk for to sjuåringer

Sist oppdatert:
På Rikshospitalet kjemper nå legene for å redde livet til to sju år gamle gutter som søndag ettermiddag ble funnet livløse i en dam i Våler kommune i Østfold.

I en pressemelding fra Ullevål universitetssykehus ved 17-tiden søndag ble det opplyst at de to guttene skal opereres. Skadene er livstruende og tilstanden kritisk.

- Guttenes tilstand er fremdeles kritisk, og de er under behandling. De ligger på hjerte- og lungemaskin, sier informasjonsrådgiver Gina Scholz ved Rikshospitalet til TV 2 Nettavisen søndag kveld.

Sjuåringene ble først fraktet til Ullevål, men ble raskt overført til Rikshospitalet.

Funnet under isen
Guttene kom bort fra foreldrene sine under en skogstur. De ble meldt savnet og letemannskaper søkte etter dem fra klokken 13.15 søndag.

Dykkere gikk ned i en dam på Dillingøy, en halvøy i Vansjø i Våler kommune, der isen var brutt.

- Guttene ble funnet klokken 15.10. De er ikke erklært døde. Det jobbes med gjenoppliving, sier operasjonsleder Trond Puck ved Østfold politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

- Dette er tragisk
De to småguttene ble fløyet med SeaKing redningshelikopter til Ullevål universitetssykehus.

- VI organiserer transport for foreldrene til Ullevål nå, der de vil bli tatt hånd om av et kriseteam. Det er jo ikke mistanke om at det har skjedd noe straffbart, dette er bare tragisk, sier operasjonsleder Puck.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere