RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kritisk til klovnebilde

Media må tåle kritikk fra politinspektøren etter Nøtterøy-drapet, blant annet for å ha trykket bildet av den drapssiktede som klovn.

Selv om media hjalp til med å få inn tips, mener politiinspektør Ole Bjørn Sakrisvold at en del artikler har gått over grensen for god medieetikk, skriver lokalavisen Øyene.

På sine daglige pressekonferanser manet Sakrisvold media til å ha omtanke for de etterlatte.

– Jeg har fryktet flere vinklinger som heldigvis ikke har kommet, men oppslaget med bilde av den drapssiktede på jobb som klovn har jeg sterke meninger om, sier han til avisen.

Nyhetsredaktør Hans Christian Vadseth i Verdens Gang sier medietrykket i slike saker er større enn det var tidligere. Men fremholder at avisen har fulgt egne regler om god folkeskikk i denne saken.

Ifølge Vadseth trykket de klovnebildet for å få frem et nyansert bilde av den mistenkte, blant annet ved å skrive at han var flink med barn.

TV 2 Nettavisen har også benyttet et bilde som viser den drapssiktede på jobb som klovn.

- Vi har på ingen måter brutt god presseskikk i denne saken. Det faktum at han jobbet som klovn og underholder for barn, og sågar var på jobb få dager etter at han skal ha gravd ned sin egen kone, er relevant for saken, sier nyhetsredaktør Geir Selvik i TV2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere