*Nettavisen* Nyheter.

Kritthvit sandstrand på hytta?

Nå kan du få drømmestranden levert på døra.

25.06.08 11:46

Vanskelig å dra hjem fra kritthvite sandstrender etter sydenferie? Nå kan stranden bli med deg hjem.

Gjengrodde sandstrender
Mange sandstrender gror gradvis igjen. Økende mengder mudder og slam i viker og bukter minsker muligheten for moro og bading.

Med litt hjelp av skipet M/S Sandstrand kan drømmestranden komme hjem til din hyttedør.

Salgsansvarlig hos strandselgerne Boston AS, Kurt Huke, sier til Nettavisen at det er veldig mange som benytter seg av tilbudet, både kommuner og helt vanlige folk.

Bærum fylt med sydenstrender
Flere badestrender i Bærum kommune er allerede fylt med korallsand fra Vestlandet. Blant annet har strendene på Kadettangen, Kalvøya, Veritasstranda og flere småstrender på Borøya fått ny strand, sier Huke.

Sanden som brukes hentes opp på vestsiden av Karmøy i Rogaland. I motsetning til vanlig mineralsand binder skjellsanden seg bedre til underlaget, og tåler derfor større påkjenninger fra vær og vind.

Prisen avhenger av hvor stor område du vil ha tildekket, men den vordende strandkjøper kan regne med et budsjett fra 20.000 kroner. Det er også anbefalt at stranden vedlikeholdes rundt hvert annet år.

Må søke
Men for å spre sand over egen strand, kan det hende du må søke om tillatelse. Dersom det er nødvendig med uttak av skjellsand før sandstranden etableres, anses dette som mudring, noe som er søknadspliktig både etter havne- og farvannsloven og etter forurensningsforskriften.

- Derfor bør det være avklart at tiltaket er i samsvar med det gjeldet regelverket, sier Huke.

Nettavisens kunnskapsquiz: Vinn flotte premier hver dag

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.