*Nettavisen* Nyheter.

Kroatene flys hjem mandag

The badblueboys of Zagreb oppfører seg som Kasper og Jesper og Jonatan i kasjotten i Bergen

03.12.07 09:37

(iBergen.no) - Det har ikke vært noe tull med dem, sier operasjonsleder Per Stiegler ved Hordaland Politidistrikt.

De 39 akterutseilte, blakke og sultne kroatene som politiet måtte ta hånd om i går sitter fremdeles i cellene sine i Bergen og de kommer seg neppe av gårde til hjemlandet før i morgen og da med fly på min og din regning.

De kom til Bergen for å overvære fotballkampen mellom Brann og Dinamo Zagreb, men måten de hadde oppført seg på på veien til Bergen gjorde at de ble nektet på danskebåten lørdag. Da startet de med å rundstjele kiosker etter mat og måtte bringes til politistasjonen der de fikk nødvendig forpleining og husrom.

- Vi har ikke fått fatt i fly, sier Knut Øvregård ved Politiets Utlendingsenhet i Oslo som bistår politiet i Bergen med utsendelsen

- Våre meglere sliter med å få tak i fly i Europa denne helgen, vi vet mer på et litt senere tidspunkt i dag.

- Hvis dere ikke får tak i, hva skjer da? Blir det bussing gjennom Europa?

- Hvis ikke det finnes charterfly må vi se på muligheten for rutefly. Bussing blir for heftig logistikkmessig. Da må politimyndigheten i hvert land på veien involveres.

Kjøpte kortstokk

- De oppholder seg på cellene og er ute i luftegården vår i bakgården, men noe hoteltilværelse vil jeg ikke karakterisere det som, sier Per Stiegler.

I natt fikk kroatene selskap av seks fulle julebordsgjester.

Politiet har vært ute og kjøpt kortstokker til dem og en fikk gå ut og kjøpe røyk og en del annen nødvendig vare i kardemommebyen Bergen.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.