RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krogstad avviser massevoldtekt

Sist oppdatert:
Tom Ketil Krogstad mener Trondheim kommune og Adresseavisen bruker en psykisk syk kvinne i en moralkamp mot ham.

- Jeg vurderer nå å kjøre sak når vi får ryddet opp i dette rotet. Jeg føler meg som jaget vilt. Jeg føler meg hengt ut som kriminell og lovbryter uten at jeg er det. Det de ønsker, er å skape et skrekkbilde av meg som ikke stemmer. Nå må noen stå ansvarlig for denne æreskjellingen, sier Krogstad til TV 2 Nettavisen.

Bakgrunnen for den sterke reaksjonen er førstesideoppslaget til Adressavisen torsdag.

I et brev til kommunaldirektør Tor Åm i Trondheim skriver ansatte ved en rusinstitusjon i Trondheim at de frykter at en kvinnelig klient kan være utsatt for massevoldtekt under et av Tom Ketil Krogstads arrangement for to uker siden.

Krogstad opplyser at kvinnen som deltok på arrangementet ikke er identisk med kvinnen som Adresseavisen omtaler.

Skjelles ut
- Hvis de ansattes mistanker er riktige, så snakker vi i praksis om en massevoldtekt, sier Tor Åm i Adresseavisen. Gjennom avisen karakteriserer han saken som grotesk, og poengterer at kvinnen har store psykiske problemer, er avhengig av dop og derfor ikke gjort dette av egen fri vilje.

Krogstad sier både han og kommunens ansatte kjenner til at kvinnen har kommet med uriktige opplysninger før. Han kan derfor ikke forstå at saken blåses opp på denne måten før fakta er kontrollert. Han reagerer på at kommunaldirektøren bruker påstander fra rusinstitusjonen for å komme med grove beskyldninger mot ham.

- Trondheim kommune forsøker å skape et bilde av meg som en person som utnytter, voldtar, misbruker og til og med oppsøker narkomiljøet i Trondheim for å få folk til å prostituere seg. Dette er absolutt ikke riktig, sier Krogstad.

Angriper avisen
Krogsttad angriper også budbringeren Adresseavisen, som han mener er brukt til et ukritisk talerør for Trondheim kommune. Til TV 2 Nettavisen sier Krogstad at han ved hjelp av flere vitner og sin advokat, avviste påstandene som blir fremsatt over hele førstesiden av Adresseavisen torsdag.

- Likevel velger avisen å kjøre en vinkling basert på ikke-dokumenterte påstander fra en psykisk syk kvinne. Det er kommunen og avisen som misbruker kvinnen. Hun burde være beskyttet mot seg selv, sier Krogstad til TV 2 Nettavisen.

Vil avhøres
- Nå vil jeg ta kontakt med politiet og la meg avhøre i saken. Jeg håper at politiet etterforsker saken skikkelig. Jeg vet at politiet ikke vil finne bevis for påstandene, av den enkle grunn at de er uriktige, sier han.

- Når saken er etterforsket, vil jeg vurdere videre rettslige skritt mot kommunen og Adresseavisen.

Krogstad mener at det er hans kamp mot satte moralske holdninger til sex og erotikk som får Trondheim kommune og Adresseavisen til å se rødt, og dermed henge ham ut på førstesiden med grove beskyldninger.

- Jeg er blitt det norske folks talsmann når det gjelder moral og holdninger innen sex og erotikk. Jeg vil være med å bryte ned noen moralske fordommer, men jeg er ingen lovbryter av den grunn, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere