RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krohn Devold grilles på web-tv

Sist oppdatert:
Forsvarsminister Kristin Krohn Devold må i dag stå til rette for milliardsprekken i Forsvaret. Følg høringen i Stortingets kontrollkomité direkte på web-tv.

Du kan følge sendingen gratis på web-tv fra klokken 10.00.

- Det er veldig viktig nå at statsråden tar på alvor at hun kommer med klargjørende svar, og at hun ikke kommer med tåkeprat, understreket kontrollkomiteens leder Ågot Valle overfor TV 2 Nettavisen da det ble bestemt å innkalle Kristin Krihn Devold til høring.

Først ut
Valle åpner høringen klokken 10.00 med en innledning, før medlemmene av kontrollkomitten fyrer løs mot forsvarsministeren.

Grillingen varer fram til klokken 11.50.

Frp-formann Carl I. Hagen er blant representantene som skal grille Krohn Devold. Komiteen har stilt seg svært kritisk til Forsvarets regnskap for 2003, som ble underkjent av Riksrevisjonen, og til budsjettsprekken i fjor på nærmere en milliard kroner.

Krohn Devold har til tross for skandalene hele tiden hevdet at hun har hatt full kontroll.

Forsvarstopper i ilden
Klokken 12.20 må forsvarssjef Sigurd Frisvold stå tilrette for det store overforbruket. Kontrollkomiteen har også innkalt generalinspektøren for Hæren, Lars J. Sølvberg sammen med forsvarssjefen. Hæren stod for om lag halvparten av overskridelsene.

Klokken 14.15 skal administrerende direktør for Forsvarets Logistikkorganisasjon(FLO), Erik Hernes, på grillen. FLO overskred budsjettet nesten like mye som Hæren.

Forsvarssjefen besluttet å fjerne både Hernes og Sølvberg fra sine stillinger etter at skandalen ble kjent.

En belastning
På ettermidagen skal kontrollkomiteen stille spørsmål til lederne i de ansattes organisasjoner.

Lederen i Befalets Fellesorganisasjon Didrik Coucheron er blant dem som skal høres. Han har uttalt at forsvarsminister Kristin Krohn Devold er en belastning for Forsvaret.

Klokken 16.45 blir Krohn Devold innkalt til en sluttrunde i komiteen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere