RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krohn Devold må vente

Foto: Ingvild Jensen/TV 2 Nettavisen
Sist oppdatert:
STORTINGET (TV 2 Nettavisen): Forsvarsminister Kristin Krohn Devold må ta påskeferie uten at Stortinget har avsluttet saken mot henne.

Komiteens plan om å bli ferdig med behandlingen i Stortinget før påske sprekker. Det bekrefter saksordfører Kjell Engebretsen (Ap) overfor TV 2 Nettavisen.

- SV trenger mer tid, og det retter jeg meg etter, sier Engebretsen.

Planen var at kontrollkomiteen skulle avgi sin innstilling 10. mars, slik at saken kunne behandles i Stortinget 14. mars. Nå er avgivelsen flyttet til 18. mars, og saken kommer dermed ikke opp til behandling i Stortinget før 5. april.

Merknad
Engebretsen har laget en merknad om kontrollkomiteens behandling av forsvarsbudsjettet for 2003, som skal opp på Aps gruppestyremøte i ettermiddag.

Deretter blir merknaden sendt til alle medlemmene av kontrollkomiteen.

Engebretsen hadde håpet på å bli ferdig med saken før påske, tross forsinkelser. Men komiteen besluttet i dag å utsette avgivelsen til 18. mars for å gi både SV og regjeringsparitene noe mer tid til behandlingen.

Mot Hagens ønske
Frp-formann Carl I. Hagen hadde håpet å få saken ut av verden før ferien, og sier Frp ikke trenger ekstra tid til å konkludere.

- Alle parter hadde sett seg tjent med at saken kom ut av verden. Det ville vært meget fornuftig, sier han.

Informasjonsplikt
Kontrollkomiteen har sendt skriftelige spørsmål og holdt to høringer i saken for å få undersøkt om forsvarsminister Kristin Krohn Devold har brutt informasjonsplikten overfor Stortinget.

Ap og SV tonet ned sin kritikk mot statsråden etter intern krangel, som følge av avsløringene om at Ap ville regjere alene - uten SV - dersom det ble regjeringskrise. Frp-formann Carl I. Hagen fastholdt sin kritikk mot Krohn Devold etter siste høring

Stortinget har mulighet til å kaste en statsråd på grunnlag av brudd på informasjonsplikten, men kan også reise mistillit på mer generelt grunnlag, for slett embetsførsel.

Men opposisjonen har hele veien gitt uttrykk for at de mener statsminister Kjell Magne Bondevik selv burde rydde opp og gi Krohn Devold avskjed, uten at saken blir satt på spissen i Stortinget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere