RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krohn Devold med Forsvaret til USA

Sist oppdatert:
Forsvarsminister Kristin Krohn Devold reiser mandag «over dammen» med en større delegasjon fra Forsvaret for å ta imot ros på en stor Nato-base.

Bakgrunnen for turen er at Norge i år er utpekt som «Most Honored Nation» av den tradisjonsrike Azalea-festivalen i Virginia, som er en hyldningsfestival til Nato.

I år går den av stabelen 18. - 24. april og denne gang er fokuset på Norge som beæres med hederen «Most Honored Nation».

Foregangsland i omstilling
Trass i mye turbulens her til lands rundt omstillingsprosessen i Forsvaret, er nettopp den grunnlaget for hedersbetegnelsen:

- Norge trekkes frem som et foregangsland innenfor omstilling i Forsvaret. Dessuten har de nok hatt i mente at vi er i jubileumsåret for unionsoppløsningen, sier informasjonsrådgiver Louise Bastviken i Forsvarsdepartementet til TV 2 Nettavisen.

I Norfolk i staten Virginia er det en større Nato-base, der ministeren også kan hilse på en del norske militære. Krohn-Devold skal også delta på en teknologikonferanse der temaet er «Transforming Maritime & Environmental Security & Safety – Approaches from NATO, Norway and the U.S.»

Norsk industri og Forsvaret vil i fellesskap profilere Norge som maritim nasjon under dagene i Norfolk.

Kongens garde
Hans Majestet Kongens Garde deltar med hele 3. gardekompani i en stor oppvisning i Virginia International Tattoo.

I tillegg til å følge det offisielle programmet, vil forsvarsministeren blant annet møte norske offiserer og «Sons of Norway» under sitt besøk i Nord-Carolina.

Festivalens historie går helt tilbake til 1953, året etter at Nato ble stiftet. Innbyggerne i byen med den store Nato-basen ville med festivalen feire nye vennskap og danne et grunnlag for kulturell utveksling samt sette fokus på den militære alliansens rolle som fredsbevarer i verden. Her kan du besøke festivalens hjemmeside (ekstern lenke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere