*Nettavisen* Nyheter.

Krokodillen oppkalles etter mobil-topp

Foto: Ane Christophersen (Mattilsynet)

Snart er det slutt på livet i et lite akvarium for krokodillen som ble fanget i Oslo. Torsdag kveld tar krabaten toget til Bergen der den skal få sitt eget basseng.

14.04.05 16:58

Mandag ettermiddag ble den over en meter lange krokodillen tvangsflyttet fra sitt hjem på Ulven i Oslo, da Mattilsynet og politiet aksjonerte mot krabatens eier.

Krokodillen ble beslaglagt, og har siden måttet oppholde seg i et akvarium hos Mattilsynet.

Basseng til tusener
Men nå skal krokodillen snart få et nytt hjem, med mer boltreplass og blant rasevenner i Bergen.

- Akvariet i Bergen har sagt seg villig til å ta den, sier veterinær Ane Christophersen ved Mattilsynet.

Direktør Kees Oscar Ekeli ved Akvariet i Bergen opplyser til TV 2 Nettavisen at krokodillen allerede torsdag kveld vil hentet i Oslo, og så bli fraktet med nattoget til Bergen.

- Vi har akkurat fått klarsignal fra NSB om at vi får lov til å ha den med på toget, men da i et eget rom der vi kan holde den temperaturen vi vil ha, sier Ekeli.

Krokodillen kan glede seg til å få sitt eget basseng, til en verdi av 100.000 kroner. Byggingen skal starte umiddelbart.

Klikk på bildet for å forstørre.

Får navnet Idar
Og navnet han skal få, det er faktisk Idar, oppkalt etter mannen som sponser krokodille-bassenget. Chess-gründeren Idar Vollvik er nemlig mannen som åpner lommeboka for krabaten.

- Vi kommer til å kalle ham Idar, uansett om han vil det eller ikke. Siden han har gitt såpass mye penger som skal til for at dyret skal ha det bra, så synes vi han fortjener å få navnet på krokodillen, sier Ekeli.

Det var Vollvik selv som tok kontakt med Akvariet i Bergen, og årsaken skal ifølge direktøren ha vært at han ønsket at krokodillen skulle komme til Bergen, og at den dermed unngikk å bli avlivet.

Som TV 2 Nettavisen skrev forrige uke, har Chess-gründeren nettopp bestilt verdens dyreste bil, superbilen Koenigsegg med toppfart på 388 kilometer i timen.

- Oppkalt etter meg?
Mens krokodillen har vært hos Mattilsynet har den blitt kalt Dilla, men dette var bare være et midlertidig navn.

- Vi kalte den Dilla her, men vi vet fortsatt ikke om det er en hann eller hunn. Jeg hadde tenkt å kalle den opp etter meg selv når jeg gir den videre, fleiper veterinæren.

Om krokodillen hadde likt Ane eller Idar best, nei det vil vi nok aldri få et skikkelig svar på.

Uansett så er det en populær krabat. Akvariet i Bergen er langt fra de eneste som har ønsket seg krokodillen.

- En dyrepark i Sverige ringte og sa at de ønsket seg den etter at de hadde hørt om dyret i media. Noen har også meldt sin interesse for skinnet, dersom vi skulle avlive den, sier Christophersen.

Blir satt i karantene
Krokodillen, som er en søramerikansk Brillekaiman, kan bli over to meter lang. Da den ble fanget var den over en meter, og den kan derfor glede seg over trolig å være den største krokodillen som noen gang har blitt beslaglagt hos en privatperson her i landet.

For mediene har krabaten blitt en yndling fra dag en, og gode nærbilder har vært et must for fotografene - men en utfordring for veterinæren.

- Det var jo skummelt å løfte den opp for, men det ble ikke noen bra bilder dersom den lå i akvariet. Jeg ble tvunget til det, rett og slett. Jeg prøvde også å fore den litt i går, men den bare hveste og var lite interessert, sier Christophersen, og ler.

Muntert forteller hun likevel at krabaten egentlig har «oppført seg veldig pent».

Når krokodillen kommer til Bergen blir han satt i karantene, og om en måneds tid skal hans nye basseng stå ferdig.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag