*Nettavisen* Nyheter.

Kronerulling for Odin

FRIKJENT: Odin skal ikke avlives likevel. Foto: PRIVAT (PRIVAT)

Enorm støtte for grand danoisen som skal avlives. - Dette angår alle hundeeiere, sier hundeklubb.

22.03.09 11:55

GÅ RETT TIL DYRESIDEN

Grand danoisen Odin skal avlives etter å ha dyttet en femåring slik at han fikk et blåmerke og en rift på kinnet. Saken har satt sinnene i kok hos mange hundeeiere.

- Vi får enorm støtte. Innsamlingsaksjonen for Odin samlet inn 8270 kroner på onsdag, alt hjelper oss, sier eier Hellen Leland Øien, til Nettavisen.

Les også: Odin dyttet - må dø

Tusenvis engasjert
Facebookgruppen «ikke avliv Odin» har nå fått nesten 19.000 medlemmer. Her mener mange at saken viser hvor dårlig vern hunder har i samfunnet.

- ...Håper alt ordner seg, det kan bli skummelt å være hund i Norge om Odin må avlives. Tenk på alle andre hundene som gjør mye verre ting, som å stjele mat, sleike en unge så den detter, tramper en unge på foten, ja det kan jo være hva som helst. De skal vel avlives hele gjengen de da?, skriver en av debattantene på veggen til gruppa.

I tillegg til den enorme interessen på Facebook, er det laget en underskriftskampanje på opprop.no.

- Vi har nå fått 1383 opprop mot å avlive Odin, fortsetter Hellen Leland Øien.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Avventer
Etter at Odin ble begjært avlivet 27. februar i år sendte familien Øien anke via advokat.

- Vi sendte inn anke for to uker siden, og avventer Politidirektoratets avgjørelse. Men nå har jeg ikke en god følelse. Vi avgjør videre gang i saken etter at anken er behandlet, sier Øien.

Hovedpersonen selv tar det hele med knusende ro.

- Odin har det fint. Vi har hatt en dyretolk hos oss, og fikk veldig gode tilbakemeldinger, sier Leland Øien.

Les også: Nekter å gi opp Majlo

Angår alle hundeiere
Norsk terrierklubb, avdeling Rogaland, har engasjert seg i denne saken, fordi de mener den prinsipielt angår alle hundeierere.

- Slike saker berører alle, fordi alle hundeeiere kan havne i en slik situasjon. Det er viktig å få en debatt om dette, sier styremedlem Trine Fløtre, til Nettavisen.

Fløtre mener terskelen for avlivning av hund er for lav og at alle hundeeiere kan havne i en situasjon som Odins eiere.

- Uhell kan skje alle. Jeg har selv en terrier som ofte står på terrassen i et område med mange barn som kommer bort, sier Fløtre.

Mot rettssak
Familien Øien sin advokat tror det går mot rettssak.

- Denne saken havner i retten uansett, og vi tror vi har en god sak. Vi kan ikke se at Odin utgjør noen risiko, sier Svein Erling Jensen, som representerer familien Øien.

Odin bet aldri barnet, dette er ubestridt. Hunden hoppet på barnet, som fikk en rift i munnviken og blåmerke på brystet. Barnet måtte sy tre sting.

Hundeeierne sendte hunden til en anerkjent atferdsekspert på Østlandet, som blant annet har vurderer politihunder.

- Eksperten kunne ikke finne noe hold for at hunden er aggressiv. Dette sto ikke engang nevnt i vedtaket, sier advokat Svein Erling Jensen.

Les også: Majlo må dø i Norge

Bet Dachs
Politiet har slått sammen denne saken med en episode hvor Odin bet en dachs et halvt år senere. Hunden måtte sy og eier meldte forholdet til politiet. Nå har politiet slått sammen sakene.

Dette reagerer eksperter på.

- Det er stor forskjell på å slåss med en hund og å angripe et menneske. Hunder likestiller ikke andre hunder med barn og andre mennesker, sier hundeatferdsekspert Nina Haaland, i Hund i fokus, til Nettavisen.

Bør Odin avlives? Diskutér her!

Få magasinet Dittdyr rett hjem i posten! Bestill her:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.